Yaratıcı Kodlama ile Geometrik Desenler

Pera Yetişkin

  • 24 Mart 2024 / 14.00

Gelecek Hatıraları sergisini rehber eşliğinde gezen katılımcılar, seramiklerin simetrik, tekrarlayan motiflerinden ilham alıyor. Doç. Dr. Selçuk Artut yürütücülüğünde gerçekleşen atölye kapsamında katılımcılar; sanat ve zanaat kavramlarının ortasında yükselen “geometrik sanatlar”ın geçmişi ve geometrik şekiller arasındaki karmaşık simetrik ilişkiler hakkında bilgi ediniyor. Atölyede pergel ve cetvel yardımıyla önce elle çizilen geometrik desenler, yaratıcı kodlama aracılığıyla bilgisayar ekranında işlenebilir hale geliyor. İnsan-bilgisayar etkileşiminin kullanıldığı atölye, matematiksel olarak analiz edilen geometrik motiflerin üretiminde kodlamanın kullanılmasına olanak tanıyor.

Not: Atölyeye bilgisayar ile katılma zorunluluğu yoktur. Uygulamayı kendi cihazlarında denemek isteyen katılımcılar yanlarında dizüstü bilgisayar getirebilir.

Atölye Yürütücüsü: Selçuk Artut
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 180 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Öğrenciler İçin Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Selçuk Artut hakkında
Doç. Dr. Selçuk Artut sanatsal çalışmalarında, insan-teknoloji ilişkilerinin teorik ve pratik boyutlarına odaklanıyor. Yedi kitabın yazarı ve bir kitabın editörü olan Artut, Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programı'nda Doçent olarak görev yapıyor ve ağırlıklı olarak Ses ve Etkileşim dersleri veriyor. Post-Rock Avant-Garde müzik grubu Replikas'ın bir üyesi olarak 1998'den beri çeşitli albümler yayınlamakta olan Artut, 2016 yılından beri yaratıcı kodlama ve canlı kodlama teknikleriyle işler üreten RAW adlı görsel-işitsel performans ikilisinin kurucularından.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı.