Yazar Füsun Çetinel ile Ayasofya’nın Öyküleri

Pera Çocuk
9-12 Yaş

  • 25 Ocak 2022 / 11.00
  • 1 Şubat 2022 / 11.00

Mozaik sözcüğü sizlere ne çağrıştırıyor? Sanatta ve edebiyatta mozaik denilince aklınıza neler geliyor?  Çocuklarla, Ayasofya Konuştu kitabından ilhamla Bizantinizm’i besleyen etkenler; mozaik, melek kanatları, batıl inançlar, mitler, yeraltı dünyası, Bizans İstanbul’undaki kültür, dil ve insan mozaiği, sanatın ve edebiyatın birleştiriciliği konuları hakkında sohbet ediyor, soru-cevap yöntemiyle ilgili kavramlar üzerine düşünüyoruz. Bu atölye kapsamında yaratıcı okuma ve yazma çalışmaları yapıyor, kalem ve kağıtlarla kelime mozaiği oluşturuyoruz.

Not: Atölye öncesinde hazırlık için kitabı okumanız rica edilir. Atölye esnasında kağıt ve kalem bulundurmanız tavsiye edilir.

İlişkili Sergi:İstanbul’dan Bizans’a: Yeniden Keşfin Yolları, 1800-1955

Malzeme (Kit ile gönderilecektir)
Ayasofya Konuştu Kitabı

Eğitmen: Füsun Çetinel
Yaş Grubu: 9-12 yaş
Süre: 90 dakika
Kontenjan: 10 kişi
Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL 

Füsun Çetinel Hakkında

Füsun Çetinel, İstanbul’da doğdu. Avusturya Lisesi’nden sonra, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü tamamladı. Öğretmenliğin yanı sıra İngiltere’de dil okullarında görev yaptı. Yazı eğitmeni ve yazar danışmanı olarak çalışan Çetinel, çocuk ve gençlere hikâye atölyeleri düzenliyor, yurtdışında çeşitli gençlik kamplarında sosyal sorumluluk projelerinde çalışıyor. Ayasofya’nın gizemlerine tanık olan bir çocuğun öyküsünü anlattığı Ayasofya Konuştu (2015) adlı ilk çocuk romanının ardından, Almanya’dan Güney Ege kıyılarına, Antik Çağ’ın kaya mezarlarıyla ünlü Kaş’a uzanan Sırlar Yolu ’nu (2016) yazdı. Duvarda 3 Hafta (2017) adlı ilk gençlik romanında, sınırları aşan bir büyüme hikâyesi anlatan yazar, Çiko’nun Seçimi (2018) adlı çocuk romanında hayvan sevgisine ve sahip olma kavramına odaklandı. Küçük Pis Yeşil Böcek’te (2019) ise, köyden gelen bir çocuğun gözünden büyük kenti resmetti. Son kitabı Olmayan Şeyler’de (2021) bir araya getirdiği öyküleriyle gençlere seslenen Çetinel, eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor; bir kızı var.

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Önemli Bilgilendirme: Satın alan herkese kargo ile bir paket gönderilecektir. Paketin içinde atölye için gerekli malzemeler bulunmaktadır.

Kitabı size ulaştırabilmemiz için biletinizi satın aldıktan sonra, referans numaranızla birlikte, isim-telefon, kargo adresi ve e-posta adresinizi ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine iletmelisiniz.

Kargo: Bilet fiyatına kargo ücreti dahildir. Kargo Pera Müzesi tarafından gönderilecektir. Ortalama kargo süresi İstanbul için 3 iş günü, diğer şehirler için 5 iş günüdür. Kargo şirketinden kaynaklı gecikmelerden Pera Müzesi sorumlu tutulamaz. İade veya değişiklik yapılmamaktadır.

PERAkart AİLE’lilere özel indirim uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi:ogrenme@peramuzesi.org.tr


 iş birliğiyle

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle! “The Komodo Ejderha”

Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle! “The Komodo Ejderha”

Pera Öğrenme’nin Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında ve müzik terapisti Danny Lundmark eğitmenliğinde gerçekleştirilen, 7-14 yaş grubuna yönelik “Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle!” atölyesinde çocuklar kendi şarkılarını bestelediler!

Video Sanatının Öncü İsmi Nam June Paik

Video Sanatının Öncü İsmi Nam June Paik

Nam June Paik video sanatının öncülerinden biriydi (1932- 2006). Warhol ile Nameth’in, rock, film ve performansı birleştiren saykodelik happening’lerle deneysel çalışmalar yaptığı sıralarda video sanatının öncüleri Nam June Paik, Stephen Beck, Eric Siegel ve Steina Vasulka’nın aynı konularda deneyler yapmış olması ilginçtir.