AÇIK ATÖLYE

7 - 30 Ağustos 2025

Pera Müzesi’nde haftanın üç günü yaratıcılıkla dolu bir etkinliğe davetlisiniz! 
 
Sanatı bir buluşma alanı olarak kurgulayan Açık Atölye; yaş, deneyim ya da beceri fark etmeksizin herkesin yaratıcı sürece katılabildiği açık bir mekân sunuyor. Müze ziyaretçilerine ücretsiz olan bu etkinlik, koleksiyonların ve sergilerin çağrışımlarıyla zenginleşirken izleyicileri aktif birer katılımcıya dönüştürüyor. 
 
Atölye alanı katılımcıları çeşitli ifade araçlarıyla yaratıcı bir üretim sürecine davet ediyor. Katılımcılar, resim ve kolaj malzemelerinden kil gibi üç boyutlu tasarım materyallerine uzanan çeşitli ürünleri kullanarak görsel ifade yolları keşfediyor. Pera Müzesi’nin koleksiyon sergileri ve süreli sergiler, bu sürece sanatsal bir ilham kaynağı sunarak kişisel yaratımları zenginleştiriyor. 
 
Ayrıca, atölye kapsamında katılımcıların birlikte üreteceği kolektif bir duvar çalışması da gerçekleştiriliyor. Bu ortak üretim alanında, bireysel katkıların bir araya gelerek oluşturduğu çok sesli ve çok katmanlı bir yapıt ortaya çıkıyor. 

Açık Atölye, 7-30 Ağustos arasında perşembe, cuma ve cumartesi günleri 10.00’dan 18.00’e kadar sanatla buluşmak isteyen her yaştan katılımcıyı bekliyor! 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Mihrimah Sultan

Mihrimah Sultan

Bu eser, çeşitli koleksiyonlardaki benzer örneklere dayanarak, 16. yüzyılda Avrupalı ressamlar tarafından sıklıkla yapılmış Mihrimah Sultan portrelerinden biridir.

 

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...