Sarsılan İmge

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar

6 Haziran - 26 Ağustos 2018

Kuruluşundan bugüne birçok ulusal ve uluslararası eğitim kurumuyla iş birliği yaparak genç sanatçıların yapıtlarının izleyiciyle buluşmasına destek veren Pera Müzesi, bu yıl da Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Lisansüstü ve Sanatta Yeterlik öğrencilerinin işleri arasından yapılan bir seçkiyle Sarsılan İmge sergisine ev sahipliği yaptı. Küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener’in üstlendiği sergide, halen fakültede eğitime devam eden sanatçıların, resim, heykel, yerleştirme, video, baskı, grafik ve seramik gibi çeşitli disiplin ve mecradaki üretimleri, imgenin kavramsal katmanlarını ve üretim süreciyle olan ilişkisini araştırdı. Sergilenen işler genç kuşak sanatçıların güncel sorgulamalarını yansıtırken görüntü, beden, toplum, bellek, mekân, doğa ve kültürel normlar gibi iç içe geçmiş farklı bağlamların imgeyle olan ilişkisine odaklandı.

 
iş birliğiyle
hacettepe logo
 
nakliye sponsoru
beetle art logo

Sarsılan İmge

Sarsılan İmge

Kuruluşundan bu yana pek çok eğitim kurumuyla iş birliği yaparak genç sanatçıların eserlerinin izleyicisiyle buluşmasına destek veren Pera Müzesi, 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin genç sanatçılarına ev sahipliği yaptı. Sarsılan İmge, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar sergisi, Heykel, Resim, Seramik, Grafik, İç Mimarlık ve Çevre Tasarım bölümlerinin Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik öğrencilerinin yapıtlarını bir araya getirdi.

Video

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.

Bulanık Hatıralar <br> Andra Ursuta

Bulanık Hatıralar
Andra Ursuta

Dışsal tarihsel gerçeklikler ile evin içsel mekânı arasında bir bağlantı vardır. Mimari, kişisel eşyalar, tasarım ve işlevsel düzenlemeler ve planlar: Tüm bunlar özgün kişisel tarihleri ve politik uğrakları yansıtır. 

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater y Clavería 12 Kasım 1747’de Zaragoza’da doğdu. Mütevazı bir tüccar ailesine mensuptu; hali vakti yerinde akrabası Juana Faguás ve kızı Joaquina de Alduy tarafından evlat edinildi. 1752-1757 yılları arasında Zaragoza Escuelas Pías okulunda Goya’yla birlikte okudu; bu dönemde başlayan dostlukları Zapater’in 1803’teki ölümüne kadar devam etti.