Sarsılan İmge

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar

6 Haziran - 26 Ağustos 2018

Kuruluşundan bugüne birçok ulusal ve uluslararası eğitim kurumuyla iş birliği yaparak genç sanatçıların yapıtlarının izleyiciyle buluşmasına destek veren Pera Müzesi, bu yıl da Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Lisansüstü ve Sanatta Yeterlik öğrencilerinin işleri arasından yapılan bir seçkiyle Sarsılan İmge sergisine ev sahipliği yaptı. Küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener’in üstlendiği sergide, halen fakültede eğitime devam eden sanatçıların, resim, heykel, yerleştirme, video, baskı, grafik ve seramik gibi çeşitli disiplin ve mecradaki üretimleri, imgenin kavramsal katmanlarını ve üretim süreciyle olan ilişkisini araştırdı. Sergilenen işler genç kuşak sanatçıların güncel sorgulamalarını yansıtırken görüntü, beden, toplum, bellek, mekân, doğa ve kültürel normlar gibi iç içe geçmiş farklı bağlamların imgeyle olan ilişkisine odaklandı.

 
iş birliğiyle
hacettepe logo
 
nakliye sponsoru
beetle art logo

Sarsılan İmge

Sarsılan İmge

Kuruluşundan bu yana pek çok eğitim kurumuyla iş birliği yaparak genç sanatçıların eserlerinin izleyicisiyle buluşmasına destek veren Pera Müzesi, 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin genç sanatçılarına ev sahipliği yaptı. Sarsılan İmge, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar sergisi, Heykel, Resim, Seramik, Grafik, İç Mimarlık ve Çevre Tasarım bölümlerinin Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik öğrencilerinin yapıtlarını bir araya getirdi.

Video

Mersad Berber

Mersad Berber

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.