20. yüzyıl sanatının önde gelen isimlerinden heykeltıraş ve ressam Alberto Giacometti’nin retrospektif bir yaklaşımla hazırlanmış Türkiye’deki ilk sergisi, gençlik dönemi çalışmalarından son yapıtlarına, sanatçının yaşamı boyunca çalıştığı Paris, Montparnasse’taki atölyesinde geçen sanat yaşamından örnekler sundu.
Giacometti, çok erken yaşlarda başladığı kariyerinde yeni-izlenimci etkilerden post-kübist ve gerçeküstücü eserlere yöneldi. Bir dönem içinde yer aldığı gerçeküstücü hareketten insan formunun gerçekliğini arayışındaki farklılaşma üzerine atıldı ve ölümüne dek, yeniden ve yeniden ürettiği heykel ve resimlerinde insan figürüyle baş başa bir serüvene girişti. Küçük atölyesinde çalıştığı başlar ve ince uzun figürlerde gerçeği olduğu gibi değil, kendisine göründüğü gibi betimledi.
Sergi kataloğu Giacometti'nin çalışmalarının belirleyici iki dönemi olan II. Dünya Savaşı öncesi ve sonrası çevresinde gerçekleştirdiği eserleri içerirken; sanatçının kendi yazıları, söyleşi ve makaleler ile sanatçının sonsuz arayışına ışık tutan bir başvuru kaynağı niteliği taşıyor. Katalogda ayrıca arşiv belgeleri (mektuplar, hazırlık desenleri, yayınlar) ve dönemin önde gelen fotoğrafçılarının sanatçıyı yorumladığı bir fotoğraf seçkisi de yer alıyor.
Yayın Yılı: 2015
Sayfa Sayısı: 167
ISBN: 978-605-4642-41-0
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)