Suna Kıraç’ın izinde 10 yılın öyküsü
Rıdvan Akar
Türkiye’nin ilk iş kadınlarından Suna Kıraç’ın eğitim, kültür ve sağlık alanında başlattığı, öncüsü olduğu, desteklediği sivil toplum girişimlerinin ve bunları gerçekleştiren kurumların başarı öykülerini anlatan “İdealler Gerçekleşirken: Suna Kıraç’ın izinde 10 yılın öyküsü” kitabı Suna ve İnan Kıraç Vakfı Yayınları arasından çıktı.
İlk baskısı 2006 yılında yapılan “Ömrümden Uzun İdeallerim Var!” kitabının devamı niteliğindeki yapıtı, gazeteci-yazar Rıdvan Akar kaleme aldı.
Suna Kıraç’ın yaşam öyküsünü anlatan ve gene Rıdvan Akar’ın yayına hazırladığı “Ömrümden Uzun İdeallerim Var!” başlığını taşıyan ilk kitap, özellikle kadınlara, gençlere, iş dünyasının parlayan yeni yıldızlarına yol gösterici, ufuk açıcı ve ilham kaynağı olmuştu.
Bugün Suna ve İnan Kıraç’ın adı, katkısı ve desteği olan projeler “ömrü aşan” bir ideale dönüştü; bu idealler ise paylaşılan, geliştirilen ve büyüyen bir gerçekliğe evrildi. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Yayınları Anı Dizisi’nin işte bu ikinci kitabı, “İdealler Gerçekleşirken: SunaKıraç’ın izinde, 10 yılın öyküsü”, son 10 yıla ışık tutuyor, bu idealler çerçevesinde gelişen hayatları, Suna Kıraç’ın çizdiği hedefe doğru ilerleyen, bu uğurda emek veren yol arkadaşlarını ve onların umut, inanç, özveri ve başarı ile taçlanmış öykülerini içeriyor.
Rıdvan Akar’ın iki bölüm olarak kurguladığı kitabın ilk bölümünde, Suna Kıraç’ın yaşam öyküsünden çarpıcı detaylar yer alıyor. Notlarından, mektuplarından, albümlerinden ve yakın çevresinin tanıklıklarından derlenen bu bölüm, modern bir iş kadını, eğitimin önemine yürekten inanan aktif bir sivil toplum gönüllüsü, sevgi dolu bir eş ve anne olarak Suna Kıraç’ın portresini çiziyor.
Suna Kıraç’ın doğuşuna, gelişimine ve sürdürülmesine katkıda bulunduğu sivil toplum örgütleri eğitim kurumları ve bu kurumların kahramanları, yürüttüğü projeler, yaşamı değişen, kendine ve ülkesine değer katan insanlar ise kitabın ikinci bölümde tanıklıklarıyla yer buluyor.
Anı dizisi: 2
Yayın Yılı: 2017
Sayfa Sayısı: 322
ISBN: 978-605-4642-66-33
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)