Elektronik Köprüler
Elektronik Müziğin İslami Yüzü: Muslimgauze
Sühan Gürer

Konuşma

21 Şubat 2020 / 18:30

Pera Müzesi “Elektronik Köprüler” başlıklı konuşma ve performans serisiyle, bu kez elektronik müziğin etkileşime geçtiği diğer alanları keşfe çağırıyor!

İstanbul’da kurulan müzik kolektifi ÆVOM iş birliğiyle hayat geçirilen “Elektronik Köprüler”, teknoloji, edebiyat, sinema, çevre, psikoloji, sosyoloji, bilgisayar oyunları, politika, kentsel dönüşüm, doğa ve felsefe gibi elektronik müziğin beslendiği ve etkileşime geçtiği farklı mesele ve alanları odağına alıyor. Serinin Şubat ayı etkinliğinde Sühan Gürer ve İz (Elifnaz Koçak) elektronik müziğin İslami yüzünü müzikseverlerle buluşturuyor.

Alternatif günümüzde sıkça kullanılan bir kelime ve müzik de bundan payını alıyor. Müzigin geniş yelpazesinde bu tanımlamayı hakeden nadir isimlerden biri her anlamda alternatif ve muhalif Muslimgauze. Muslimgauze’un naif bir çıkışla başlayan bir deneysel müzikal yaşamının, insani bir isyanla o dönem Müslüman dünyasının problemlerinin ve uğradığı haksızlıklarin dile getirildiği bir projeye dönüşümünü ele alan konuşmanın ardından, lokal sahnenin önemli isimlerinden İz (Elifnaz Koçak) DJ kabininde yerini alıyor.

18:30     Konuşma
20:00     Performans

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilen konuşma ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır, yerler sınırlıdır. Konuşma Türkçedir.

Sühan Gürer, müzik yazarlığına 1997 yılında fanzinler aracılığıyla başladı. 2000 yılında Trendsetter dergisinde makale ve röportajlar yayınlamaya başlayan Gürer, Dinamo FM’de programcılık; 2002 yılında LiveIndigo dergisinde, 2003 yılında Kese Kağıdı ve Babylonist dergilerinde yazarlık yaptı. İlerleyen dönemlerde işlerinin yoğunluğu sebebiyle ağırlığı bloğuna (Proodos) ve radio programı ile aynı isme sahip olan web sitesine verdi (Dinleme Parkı). 2013 yılı itibariyle de düzenli yazmayı bıraktı.

ÆVOM nedir?
ÆVOM İstanbul’da kurulan, farklı mekânlarda kültür sanat ve müzik etkinlikleri gerçekleştiren sınırsız ve aidiyetsiz bir kolektiftir.

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Gençlik dönemi yapıtlarına ayrılan ilk bölümde, az bilinen bir dizi resim üstünden, babası, İsviçreli Art-İzlenimci ressam Giovanni Giacometti’nin etkisi ve genç sanatçının gelişimindeki rolü ortaya koyuyor.

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.