Küçük Gece Müzikleri
Octet Konseri

Konser

26 Aralık 2013 / 19:30

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin “Küçük Gece Müzikleri” serisi kapsamında düzenlediği yıl sonu konserinde 26 Aralık Perşembe günü Octagon Nefesli Topluluğu yer alıyor.

Octagon Nefesli Topluluğu, Sezai Kocabıyık (Obua), Aybegüm Şekercioğlu (Obua), Ferhat Göksel (Klarnet), Barış Yalçınkaya (Klarnet), Cavit Karakoç (Fagot), Sertaç Çevikkol (Fagot), Cem Akçora (Korno) ve Tayfun Avcıoğlu (Korno)’dan oluşuyor.

Mehmet Mestçi’nin sanat yönetmenliğinde düzenlenen Küçük Gece Müzikleri oda müziği konserlerinde müzisyenlerin her konserde birer sanatçı artarak sahne almalarıyla, duet, trio, quartet, quintet, sextet, septet ve octet dinletileri şeklinde hazırlanan program, birbirinden güzel ve seçkin eserlerden derlendi.

Program
W.A.MOZART ( 1756-1791)
Nefesli Çalgılar için Serenad, Do minör, KV 388
L.v.BEETHOVEN
Nefesli Çalgılar için Octet, Mi Bemol Majör, Op. 103

Saat 19:30’da başlayacak konser, Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”ın yer aldığı katta gerçekleştirilecek.

15 TL olan biletler konser günü saat 18:00’den sonra satışa sunulacak. Pera Müzesi Dostları'na %50 İndirimli. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”

Biçimsel Arayışlar

Anadolu’nun halk sanatlarından yansıyan görsel birikime yönelik yoğun ilgisiyle tanıdığımız Eyüboğlu’nun bu erken dönem nü’lerinde görülen renkli dekoratif unsurlar, ünlü Fransız ressam Henri Matisse’e duyduğu ilgiyle de beslenen bir Batı-Doğu sentezi arayışını hissettirir.

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!