Leszek Dawid: Yönetmen ile Söyleşi

Söyleşi

20 Aralık 2014 / 17:00

Gençlik Ateşi: Polonya’dan Sevgilerle programı kapsamında, Sen Tanrısın (You Are God) filminin yönetmeni Leszek Dawid ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Leszek Dawid, yönetmen ve senaryo yazarı. Dawid, Wrocław Üniversitesi İngiliz Filoloji Koleji ve Łódź’da bulunan Polonya Ulusal Film, Televizyon ve Tiyatro Okulu Yönetmenlik Departmanı’ndan mezun oldu. Dünya prömiyeri Venedik Film Festivali auteur kategorisinde yapılan ilk uzun metraj filmi Ki (Benim Adım Ki) ile çeşitli festivallerde pek çok ödül kazandı. Sen Tanrısın filmi hem Polonya’da hem de uluslararası platformlarda oldukça ilgi gördü.

15:00     Sen Tanrısın gösterimi
17:00     Yönetmen ile Söyleşi

Söyleşi ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Etkinlik dili İngilizce olup, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu.

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.