Türk Müziği Konserleri:
Meşk Zincirinde Hocalar ve Talebeleri

Konser

24 Kasım 2013 / 15:30

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Genç Çarşamba ve Oda Müziği konserleriyle başlattığı ve Türk Müziği Konserleri serisiyle sürdürdüğü müzik etkinliklerine sonbaharda devam ediyor.

Türk Müziği Konserleri serisinin üçüncüsü 24 Kasım Pazar günü, saat 15:30’da, Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek“Meşk Zincirinde Hocalar ve Talebeleri” konseri.

Günümüzün usta yorumcuları ve sazendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirecekleri programların bu ay misafir solisti Mustafa Doğan Dikmen.

Türk Müziği Konserleri serisinde; Türk müziğinin tarihsel, kültürel, geleneksel, sosyolojik, antropolojik, felsefî ve edebî yönlerinin ele alınacağı sunuş ve sohbetler de yer alıyor.

24 Kasım öğretmenler günü vesilesiyle hazırlanan konserde Tanburî İsak’dan Alâeddin Yavaşca’ya Meşk Zinciri’nde yer alan hocalar ve talebeleri konu edilecek. Bu değerli bestekârların en seçkin eserlerinin icra edileceği konser 24 Kasım Pazar günü saat 15:30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda.

Misafir Solist
Mustafa Doğan Dikmen
Saz Sanatçıları
Osman Nuri Özpekel – Ud; Lütfiye Özer – Kemençe; Volkan Yılmaz – Ney;
Safinaz Rizeli – Kanun; Volkan Ertem -
Viyolonsel

15 TL olan biletler konser günü satışa sunulacak.
Pera Müzesi Dostları'na 7 TL. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Kâhin Serenatları | Güneşe Serenatlar, Kornelia Binicewicz

Kâhin Serenatları | Güneşe Serenatlar, Kornelia Binicewicz

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin son çalma listesi Kornelia Binicewicz’in hazırladığı "Güneşe Serenatlar".

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Bizans’ta hastalık ve şifayı kuşatan inançlar, mitlerden, astrolojiden ve Akdeniz havzasında, Yahudiler, Mısırlılar, Mezopotamyalılar ve Yunanlılar tarafından uygulanan büyülerden çıkmıştır.

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu.