ATOTAL

Performans

23 Ocak 2025 / 20.30

Pera Müzesi, Vera Molnár'ın İzinde sergisi kapsamında ATOTAL başlıklı multimedya performansını sunuyor. Sergide “100 Kare Topluluğu” adlı çalışmasıyla yer alan sanatçı Antoine Schmitt, bu görsel-işitsel performansı besteci ve müzisyen Franck Vigroux ile beraber gerçekleştiriyor.  

Ses ve görsel arasında hiper-senkronizasyon kavramını araştıran performansta unsurlar kademeli olarak yapı bozumuna uğratılarak gerçeklik algısına meydan okuyan dinamik bir etkileşim sunuluyor. İzleyicileri derin bir duyusal deneyim bekliyor. 

Biletler tükenmiştir. İlginiz için teşekkür ederiz.

ATOTAL Hakkında 
Total sanat eseri, bir izleyicinin algılarının tamamen örtüşecek şekilde manipüle edildiği durumda, totaliter rejimlerin zihinsel kontrol tekniklerini andırır. Bu teknikler, eleştirel düşüncenin yok edilmesi, sürekli tekrarlarla zihinsel baskı kurulması ve bilinçaltı mesajlar kullanılarak uygulanır.  

ATOTAL, iradenin tekrar ve mutlak eşzamanlılık yoluyla dayatılma süreçlerini yeniden yapılandırıp daha iyi anlamak ve yapısöküme uğratmak için tasarlanmış bir görsel-işitsel gösteridir. Amaç, potansiyel olarak kurtarıcı bir "uyumsuzluk" alanı yaratmaktır. 

Franck Vigroux: Canlı müzik 
Antoine Schmitt: Canlı görseller 

Süreli Sergi

Vera Molnár’ın İzinde

Vera Molnár’ın İzinde (À La Recherche de Vera Molnár), bilgisayar sanatının öncüleri arasında yer alan sanatçı Vera Molnár’ın pratiğine yakından bir bakış sunarak, onun üretimlerinden esinlenen güncel sanatçıların yapıtlarını bir araya getirdi. 

Vera Molnár’ın İzinde

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta. 

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti.