Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk

Konser

4 Mayıs 2024 / 19.30

2009’dan bu yana sergileri ve etkinlikleriyle Türkiye ve Japonya arasındaki kültürel köprüye katkı sağlayan Pera Müzesi, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 100. yılı kapsamında keman sanatçısı Mina Aoki-Girardelli ve piyanist Çağdaş Özkan’ın performans sergileyeceği “Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk” konserini sunuyor.

Boris Belkin'in 2019'dan bu yana öğrencisi olan Mina Aoki-Girardelli’nin, piyanist Çağdaş Özkan ile birlikte keman resitali vereceği program; klasik müziğin devi Beethoven'dan Sarasate'nin virtüözitesine, Kreisler'in esprili salon minyatürlerinden Prokofiev'in rüya gibi, gerçeküstü dünyasına kadar çağlar boyunca keman repertuvarının farklı yönlerini keşfediyor.

Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin bulunduğu katta gerçekleşecek konsere müze bileti alarak katılabilirsiniz. Oturma düzeni numarasızdır.

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans tıp sanatı, Hippokrates ve Galen tarafından aktarılmış olan Grek-Roma tıbbı ile Bergamalı Oribasius, Diyarbakırlı Aetios, Aydınlı Aleksandros ve Aeginalı Paulos gibi hekimler tarafından sunulan yeni kavramlara dayandırılmıştır.

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Gençlik dönemi yapıtlarına ayrılan ilk bölümde, az bilinen bir dizi resim üstünden, babası, İsviçreli Art-İzlenimci ressam Giovanni Giacometti’nin etkisi ve genç sanatçının gelişimindeki rolü ortaya koyuyor.

Mersad Berber Eserlerinde At Figürü

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.