Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk

Konser

4 Mayıs 2024 / 19.30

2009’dan bu yana sergileri ve etkinlikleriyle Türkiye ve Japonya arasındaki kültürel köprüye katkı sağlayan Pera Müzesi, iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 100. yılı kapsamında keman sanatçısı Mina Aoki-Girardelli ve piyanist Çağdaş Özkan’ın performans sergileyeceği “Beethoven’dan Prokofiev’e: Müzikal Bir Yolculuk” konserini sunuyor. 

Boris Belkin'in 2019'dan bu yana öğrencisi olan Mina Aoki-Girardelli’nin, piyanist Çağdaş Özkan ile birlikte keman resitali vereceği program; klasik müziğin devi Beethoven'dan Sarasate'nin virtüözitesine, Kreisler'in esprili salon minyatürlerinden Prokofiev'in rüya gibi, gerçeküstü dünyasına kadar çağlar boyunca keman repertuvarının farklı yönlerini keşfediyor.

Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin bulunduğu katta gerçekleşecek konsere müze bileti alarak katılabilirsiniz. Oturma düzeni numarasızdır.

logo

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin sergiler ekibinden Begüm Akkoyunlu ve Tania Bahar ilk açıldığımız günden bu yana süregelen ve artık bir gelenek halini alan “Genç Sergiler”in hikâyesini Pera Müzesi Blog için anlatıyor!

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır.