Bir Arada
Evrim Özşuca & Konuk: Nilüfer Verdi

Konser

25 Ekim 2024 / 19.30

Uluslararası caz sahnesinde kazandığı ödüllerle dikkat çeken ve başarılı kariyerine İstanbul’da devam eden caz vokalisti Evrim Özşuca’nın sahnesine, Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti olan ve güçlü müzikal birikimiyle tanınan Nilüfer Verdi konuk oluyor.

Müziğin ritmine kapılmak isteyen herkes, bir arada, ayakta…

Pera Café’de ayakta gerçekleşecek konserin biletleri 400 TL’dir. Biletler, Biletix.com veya etkinlik günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %20 indirim uygulanır.

Bir Arada Konserleri Hakkında
Pera Müzesi, güncel müzik sahnesinin güçlü kadın seslerini “Bir Arada” konserleri ile dinleyicilerle buluşturmaya devam ediyor.

Ayın son Cuma günü düzenlenen “Bir Arada” konserleri, müzik kariyerinde dikkat çeken isimlerle beraber olma imkânı sunuyor. Konsere katılan seyirciler, Uzun Cuma kapsamında 18.00 – 22.00 arasında müzeyi ücretsiz gezme olanağı da buluyor.

Konser serisi, Pera Müzesi ve müzik sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliğinin norm olduğu çok sesli bir dünyayı hayal eden sosyal girişim Kreşendo iş birliğinde düzenleniyor.

Gelecek Hatıraları

Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.

Chlebowski'nin Sultanı

Bu resim, Stanisław Chlebowski’nin savaş dışı bir konuyu ele alan büyük tuvallerinden biri; boyut olarak bununla karşılaştırılabilecek tek resim, bugün İstanbul Askeri Müzesi’nde bulunan Kâğıthane’de Osmanlı Hayatı’dır.

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman’ın bu videoları doğrudan doğruya izleyiciyi muhatap alıyor. Ekranda beliren oyuncuların farklı şekillerde söyledikleri cümleler cevaplanması imkânsız varoluşsal sorulara dönüştükçe dinleyici kendini sorguda hissetmeye başlar.