Etel Adnan: Müzik İçin Yazmak
Gavin Bryars, Serhan Ada

Çevrimiçi Söyleşi

24 Haziran 2021 / 16:00

Pera Müzesi, ressam, yazar ve şair Etel Adnan'ın yüz yıla yaklaşan yaşamının tüm üretim dönemlerini kapsayan “İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında bir dizi sohbet etkinliği gerçekleştiriyor. Serinin ikinci etkinliğinde Gavin Bryars ve Serhan Ada, sanatçının edebiyat ve müzikle kurduğu ilişkiyi ele aldıkları bir çevrimiçi sohbet gerçekleştirecekler. 

Sekiz şiiri bir araya getirdiği Adnan Songbook’un yaratıcısı, İngiliz besteci ve müzisyen Gavin Bryars’ın konuk olacağı söyleşide Bryars, Etel Adnan’ın yazıları ile kurduğu derin ilişkiden, edebiyat ve müzik alanında birlikte hayata geçirdikleri projelerden söz edecek. Sohbet, Etel Adnan’ı resimleri kadar yazıları üzerinden de incelemiş olan, en değerli yapıtlarından Arap Kıyameti ve yakında yayımlanacak derleme kitabı için üç düz yazısını Türkçe’ye kazandıran, serginin eş küratörü Serhan Ada eşliğinde gerçekleşecek.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğin dili İngilizcedir; Türkçe simültane çeviri yapılacaktır. Katılım için rezervasyon gereklidir.

Rezervasyon formu

Stefan Hablützel Bana Bak!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.