Genç Çarşamba Konseri
“Light in Babylon”

Konser

6 Kasım 2013 / 20:00

Pera Film’in İstanbul Uluslararası Göç Örgütü işbirliğiyle Kasım ayında sunduğu kadın ve göç konusuna odaklanan Sınırdaki Kadınlar film programı kapsamında düzenlenen konserde Light in Babylon grubu yer alıyor.

Sokak müzisyenleri olarak ünlenen Light in Babylon grubu kendi bestelerini söylüyor, sokaklarda, festivallerde, kafelerde performanslarıyla dikkat çekiyor. Grubun solisti ve söz yazarı Michal Elia Kamal, İran asıllı İsrailli bir müzisyen. İranlı ailesi İslam Devrimi’nden duydukları endişeyle İsrail’e göçmüş. Michal, İsrail’de doğmuş olmasına rağmen İran yemeklerinin pişirildiği, filmlerinin seyredilip, müziğinin dinlendiği bir evde büyümüş. Bulgaristan’dayken arkadaşlarının daveti üzerine bir haftalığına geldiği İstanbul’da ise yaklaşık dört yıldır yaşıyor.

Michal’in bir özelliği şarkılarını antik İbranice ile söylemesi: “...eski İbranice’de hislerimi daha derin aktarabiliyorum, günlük kullanılan İbranice bana daha basit geliyor. Ben kendimden daha eski, yıllanmış bir şeyi kullanmayı seviyorum. Eski İbranice bana daha zengin bir dille şarkı söyleme, duygularımı aktarma imkânı sağlıyor. İçerisinde birçok Arapça kelime var ve aksan olarak Arapçaya da çok benziyor. Eski dilin bir tarihi var.”

Light in Babylon grubunun diğer üyeleri Metehan Çiftçi ve Michal’in eşi Julien Demarque. Müzik eğitimi olmayan Julien aslında mühendis, Fransa’da çalışırken her şeyi bırakıp Doğu Avrupa’dan başlayarak Hindistan’a gidiyor. Ama çiftin yolu Bulgaristan’da kesişmiş ve birlikte Türkiye’ye yaptıkları kısa süreli yolculuk yaşam tarzına dönüşmüş. İstiklal Caddesi’nde karşılaştıkları Metehan ise santur çalarak gruba katkı sağlıyor.

Michal Elia Kamal, Vokal / Metehan Çiftçi, Santur / Julien Demarque, Gitar.

Müze giriş bileti 10 TL, Öğrencilere ve Pera Müzesi Dostları'na ücretsiz. Rezervasyon yapılmamaktadır.

Desteğiyle
 
İşbirliğiyle

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizimiz devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

Louis Isadore Kahn (1901-1974)

Louis Isadore Kahn (1901-1974)

Louis I. Kahn, 1901 yılında, tüm yaşamını geçireceği, çalışacağı, âşık olacağı ve yaşama veda edeceği Philadelphia’dan uzakta, Rusya’nın Pärnu kentinde Yahudi bir aileye doğar. Beş yaşındayken ailesiyle birlikte Amerika’ya göç ederler.

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?