Tiyatro
21 Nisan 2024 / 14.00
Pera Öğrenme, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Atta Festival’in Kabuk isimli tiyatro oyununu çocuklarla buluşturuyor!
Uzak diyarlardan gelen üç kardeş uyuyabilmek için her yolu denerken dertlerinin dermanını deniz kıyısında rastladıkları dev bir kabukta bulur. Birbirleriyle kavga etmeye teşne, apayrı karakterdeki kardeşler deniz kabuğuna yerleşmeye çalışırken deniz onları rahat bırakmak niyetinde değildir ve kabuğu verdiği gibi geri alır. Kabuğa ulaşabilmek için yaşadıkları pek çok macera boyunca önce birbirlerini, sonra denizi suçlayan kardeşler nihayetinde bir şeyleri suçlamak yerine etraflarına kulak vererek deniz kabuğunun içinde buldukları yankıyı ve müziği birlikte yaratır ve güzel bir uykuya dalar.
Pera Müzesi’nin 2. kat sergi salonunda gerçekleşecek 40 dakikalık oyun ücretsizdir. 5 yaş ve üzeri çocuklar ile yetişkinlerin katılımına uygundur. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır.
Oyun Künyesi
Yazan/Yöneten: Semih Ali Aksoy
Oyuncular: Barış Kuş, Müfit Çağlayan, Seçil Elçin
Sanat Danışmanı/Dramaturji: Ceren Özcan
Reji Asistanı: Hazal İspirli
Ses Tasarımı: Mert Alperten
Müzik: Yunus Arif Kesmez
Giriş Müziği: Marco Baranzano, Marc Xarau, Daniel Reis Fernandes
Psikolojik Danışman: Sibel Usta
Kostüm Tasarım: Gökçe Şener
Dekor Tasarım: Batuhan Çingene
Işık Tasarım: Güray Doğru
Afiş Tasarımı: Alara Akgün
Etkinlik Materyal Tasarımı: Ayşe Dinçer
Prodüksiyon Koordinatörü: Ayça Akbulut
Yapımcı: Hakan Silahsızoğlu
Yapım: Atta Festival
Teşekkürler: Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Alper Güney, Bi Acayip Hâne Boş Sahne, Burakcan Bakırcı, Cemre Kaboğlu, Fade Stage&Coffee, Gamze Karaca, Goethe-Institut Ankara, Görkem Eren, Güray Dinçol, İsmail Dikilitaş, Muhammet Türk, Reverans Sanat, Sonat Çelebi, Tugay Güzel.
İKSV tarafından verilen Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü desteği ile üretilmiştir.
Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)