Klinik Psikolog Meral Erten ile Film Analizi

Konuşma

10 Kasım 2023 / 21:00

Pera Film, Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında Bosnalı yönetmen ve senarist Pjer Žalica’nın filmlerinden oluşan Zamanın İzleri adlı bir seçki sunuyor. 10 Kasım Cuma günü Kusursuz Çember gösteriminin ardından klinik psikolog Meral Erten, Pera Müzesi Oditoryumu’nda film analizi etkinliği gerçekleştiriyor.

Etkinlik ücretsizdir ve kapasite sınırlıdır. Rezervasyon alınmamaktadır.

Meral Erten Hakkında
Meral Erten, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünden, uzmanlık derecesini ise Davranış Bilimleri bölümünden almıştır. Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı mezunudur. Uluslararası Psikanaliz Birliği (IPA) denetiminde psikanaliz eğitimine devam etmektedir. Psike İstanbul ve Moda Sahnesi işbirliğiyle sunulan ve 10 yıl boyunca devam eden Sinema Akşamları kapsamında gösterilen filmlerin ardından yönetmenler, oyuncular, alanlarının uzmanları ve izleyenlerin etkin katılımıyla seyredilen filmleri psikanalitik yorumla ele almıştır.

Sonsuz bir ihtimal olarak Mavi

Sonsuz bir ihtimal olarak Mavi

Yves Klein’ın mavi pigmentlerini akla getiren bir rengin perdeyi boylu boyunca kapladığını düşünün. Neredeyse 80 dakika boyunca mavinin tonlarında en ufak bir oynama olmasa bile, zihnimiz durduğu yerde durmuyor. Sabit bir maviliğe ne kadar uzun süre bakabiliriz? Mavi tonlar titreyerek, kendi gölgelerini yaratarak bize oyunlar oynamaz mı? Maviden gözlerimiz kamaşmaz mı?

Kartpostal Çıplakları

Kartpostal Çıplakları

Çıplaklığın seyirlik halleri, Osmanlı’nın dünyasına resimlerden önce kartpostallarda ulaşır. 1890’lardan itibaren ve özellikle 1910’larda, II. Meşrutiyet’in ilanından sonraki yıllara rastlayan dönemde elden ele, kentten kente dolaştığı anlaşılmaktadır.

Louis Isadore Kahn (1901-1974)

Louis Isadore Kahn (1901-1974)

Louis I. Kahn, 1901 yılında, tüm yaşamını geçireceği, çalışacağı, âşık olacağı ve yaşama veda edeceği Philadelphia’dan uzakta, Rusya’nın Pärnu kentinde Yahudi bir aileye doğar. Beş yaşındayken ailesiyle birlikte Amerika’ya göç ederler.