Küçük Gece Müzikleri
Octet Konseri

Konser

26 Aralık 2013 / 19:30

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin “Küçük Gece Müzikleri” serisi kapsamında düzenlediği yıl sonu konserinde 26 Aralık Perşembe günü Octagon Nefesli Topluluğu yer alıyor.

Octagon Nefesli Topluluğu, Sezai Kocabıyık (Obua), Aybegüm Şekercioğlu (Obua), Ferhat Göksel (Klarnet), Barış Yalçınkaya (Klarnet), Cavit Karakoç (Fagot), Sertaç Çevikkol (Fagot), Cem Akçora (Korno) ve Tayfun Avcıoğlu (Korno)’dan oluşuyor.

Mehmet Mestçi’nin sanat yönetmenliğinde düzenlenen Küçük Gece Müzikleri oda müziği konserlerinde müzisyenlerin her konserde birer sanatçı artarak sahne almalarıyla, duet, trio, quartet, quintet, sextet, septet ve octet dinletileri şeklinde hazırlanan program, birbirinden güzel ve seçkin eserlerden derlendi.

Program
W.A.MOZART ( 1756-1791)
Nefesli Çalgılar için Serenad, Do minör, KV 388
L.v.BEETHOVEN
Nefesli Çalgılar için Octet, Mi Bemol Majör, Op. 103

Saat 19:30’da başlayacak konser, Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu sergisi “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”ın yer aldığı katta gerçekleştirilecek.

15 TL olan biletler konser günü saat 18:00’den sonra satışa sunulacak. Pera Müzesi Dostları'na %50 İndirimli. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli <br> Doğu Yücel

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli
Doğu Yücel

Benden beklemiyordu bunu. Ben de o gün o anda evlilik kararı alacağımızı beklemiyordum. Birden bire ama tamamen de günümüze uygun olup bitti her şey. Evlilik fikri aynı anda aklımızdan geçmiş, aynı anda gülümsemiş, aynı anda gözümüzü kapatıp aynı anda gözümüzü açmıştık. 

Kâhin Serenatları | Güneşe Serenatlar, Kornelia Binicewicz

Kâhin Serenatları | Güneşe Serenatlar, Kornelia Binicewicz

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin son çalma listesi Kornelia Binicewicz’in hazırladığı "Güneşe Serenatlar".

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.