Sergi Turu
28 Mayıs 2015 / 19:00
Cecil Beaton: Portreler sergisi kapsamında düzenlenen turda yazar ve fotoğrafçı Merih Akoğul, Cecil Beaton'ın portre fotoğrafçılığı geleneğindeki yerini tartışıyor. Portre fotoğrafçılığını sezgisel yaklaşımı ve kendine has tarzıyla farklı bir boyuta taşıyan 20. yüzyılın önemli ve çok yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton'ı oyuncular, yazarlar, sanatçılar, siyasetçiler ve kraliyet ailesi gibi yüzyılın önde gelen isimlerinden örneklerle anlatıyor.
Merih Akoğul, 1963 yılında İstanbul’da doğdu. M.S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Ana Sanat Dalı’nı (Lisans) 1985, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Ana Sanat Dalı’nı (Yüksek Lisans) 2001 yılında bitirdi. “Grup 9” Fotoğraf Grubu’nu kurdu. Birçok dia gösterisi gerçekleştirdi, yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli sergilerde fotoğrafları yer aldı. Fotoğraf sanatı ve kuramı konularında çalışmalar yaptı. Seminer, sempozyum ve açık oturumlara katıldı, bildiriler sundu, paneller yönetti, seçici kurullarda yer aldı. Reklam sektöründe tanıtım fotoğrafçısı ve yazar olarak çalıştı. Çeşitli özel kurumlarda eğitmenlik, özel radyolarda kültür ve sanat programları, televizyon programlarında sanat danışmanlığı yaptı. Fotoğrafları; fotoğraf kuramı, plastik sanatlar ve müzik üzerine yazıları ve eleştirileri birçok gazete ve dergide yayımlandı. 2003 yılının yaz döneminde Avusturya Başkanlık Sanat Dairesi tarafından verilen bursla çalışmalarını Viyana’da sürdürdü. Çeşitli müze ve özel koleksiyonlarda yapıtları bulunan Akoğul, Bahçeşehir Üniversitesi ve Eyüboğlu Koleji’nde dersler vermektedir.
Rehberli Tur Ücreti: 30 TL
(Pera Müzesi Dostları için ücretsiz)
Tura katılmak için peradostu@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden veya (0)212 334 99 00 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmanızı rica ederiz.
Süreli Sergi
20. yüzyılın önemli ve çok yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton (1904-1980) büyüleyici portreleriyle ilk kez Türkiye’de Pera Müzesi’ndeydi.
Sergi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)