Konser
22 Şubat 2019 / 00:02
Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarından ilham alan “Yeni Sesler” başlıklı müzik projesi kapsamında Mehmet Yaranona ve Koray Erkan tarafından bestelenen Ölçülerle Denemeler Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyonundan esinlenerek analitik bir bakış açısıyla tasarlanan müzikal bir deney. Gelişim sürecinin önemli bir parçası olan ölçülendirme, aynı zamanda günlük hayatımızda işlevsel bir ihtiyaç. Müzikteyse ölçülendirme hem anlamak hem de anlaşmak için yüzyıllar içinde gelişip değişerek bugünkü temel müzik teorisine dönüşmüş. Tamamı sabit metronomda ve aynı 4 notaya kilitli performans; ritmik ölçü ve armonik yapı değişimleriyle müziğin iki değişkeni ritim ve ton (armoni/melodi) öğelerinin ekseninde bir gezinti amaçlıyor. Mehmet Yaranona’nın gitar ve canlı ses döngülerine Koray Erkan bas gitarla zemin belirlerken davulda Akay Taşkıntuna onlara eşlik ediyor.
Müzisyenler
Mehmet Yaranona, elektronik gitar
Koray Erkan, bas gitar
Akay Taşkıntuna, davul
Koray Erkan hakkında
2008’den beri beraber ürettiği ve paylaştığı modern-rock tarzında ilerleyen grubu Kül haricinde 2006’dan bugüne kadar Öztürk, Tolga Burkay, İlhan İrem gibi sanatçılarla bas gitarist olarak albüm ve sahne çalışmalarında yer aldı. İTÜ-MIAM Ses Mühendisliği ve Tasarımı bölümünde okuduğu sürede serbest olarak, 2012’de mezun olduktan sonra ise prodüktör/aranjör Alen Konakoğlu ile birlikte, albüm prodüksiyonlarında kayıt, edit ve mix mühendisliği yaptı.
Mehmet Yaranona hakkında
2007’de İTÜ Fizik Mühendisliği ve 2011’de İTÜ-MIAM Ses Mühendisliği ve Tasarımı bölümlerinden mezun oldu. 2012’de Tolga Türünz ile Opus adı altında jingle ve senkronize müzik üretimine başladı. Rock, metal ve pop müzik türlerinde birçok albümde prodüktörlük ve kayıt/edit/mix mühendisliği yaptı. Yeni albümlerinin prodüktörlüğünü üstlendiği grubu Kül yanında Kurt Önalp ile birlikte Kommodor adlı projesinde müzik üretimine devam ediyor.
İlgili Proje
Müze koleksiyonlarını farklı ifade olanakları sunan mecralarla yeniden keşfetmeyi amaçlayan projede, çeşitli müzik türlerinde çalışmalar yapan besteci, müzisyen veya sanatçılar “Oryantalist Resim”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüeri” ve “Kütahya Çini ve Seramikleri” koleksiyonlarından esinlenen üretimler gerçekleştirdi.
Proje hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ilk çalma listesi Kübra Uzun’un hazırladığı "İki Elli".
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)