Ölümünün 20. Yıl Dönümünde Bekir Sıdkı Sezgin

Anma Etkinliği

1 Aralık 2016 / 19:30

Pera Müzesi, Bekir Sıdkı Sezgin’in ölümünün 20. yıl dönümünde sanatçıyı ve eserlerini anmak için İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle özel bir etkinlik düzenliyor. Türk musikisinde klasik üslûbun en önemli temsilcilerinden biri olan Bekir Sıdkı Sezgin’in yaşamından kesitlerin yeni görüntülerle yansıtılacağı ve eserlerinden örneklerin sunulacağı etkinlik, 1 Aralık Perşembe günü saat 19:30’da.

Bekir Sıdkı Sezgin hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

“İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMAR)” hakkında
Osmanlı’dan günümüze ve dünya kültür mirasına devredilmiş olan, Türk musikisinin gelişim çizgisinde ve ülkenin kültür-sanat yaşamında belirleyici bir yer tutan Darülelhan adlı ilk resmi müzik kurumu, I. Dünya savaşı yıllarında kurulmuştur. Sırasıyla Belediye Konservatuarı’na ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na dönüştürülen kurumun çalışmalarının günümüzdeki vârisi, 2011 yılında İ.Ü. Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulmuş olan OMAR’dır.

OMAR’ın bünyesinde görevlendirilmiş olan ve geçmişte çok değerli şefler ve sanatkârların katılımıyla, müzik tarihimizin önemli bir icra topluluğu olarak zihinlere yerleşen Türk Müziği İcra Heyeti ise, OMAR kurulduğundan itibaren Gönül Paçacı’nın yönetiminde çalışmaya devam etmektedir.

Saz Sanatkârları
Fatih Ovalı - Tanbur
Bilen Işıktaş - Ud
Nağme Yarkın – Klasik Kemençe
Burak Malçok – Ney
Mustafa Dedeoğlu – Kanun
Gözde Çolak – Kudüm

Ses Sanatkârları
Gönül Paçacı
Oya İşboğa
Işık Ersin
Rıdvan Aydınlı

Konuk Sanatçılar
Kudsi Sıdkı Sezgin
Derya Türkan
Özer Özel
Aslıhan Özel

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Kâhin Serenatları I Güzel İnsanlar, Sarp Dakni

Kâhin Serenatları I Güzel İnsanlar, Sarp Dakni

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ikinci çalma listesi Sarp Dakni’nin hazırladığı "Güzel İnsanlar".