Pera Klasikleri: Barok’tan Günümüze Titreşimler
Minerva Duo

Konser

9 Mart 2024 / 19.30

Pera Klasikleri, Mart konserinde Minerva Duo'yu ağırlıyor! "Baroktan Günümüze Titreşimler" temasıyla iki kadın müzisyen Nihan Atalay Curti ve Gözde Yaşar'ın aynı sahneyi paylaştığı ve Dünya Kadınlar Günü’ne ithaf edilen konserde Marin Marais’ten Heitor Villa-Lobos’a kadar pek çok bestecinin eserleri seslendirilecek. 

Oryantalist Resim Koleksiyonu Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

260 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasızdır, yaklaşık 1 saat sürer. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

Minerva Duo
Nihan Atalay Curti (Flüt)
Gözde Yaşar (Viyolonsel)

Roma mitolojisindeki akıl ve sanat tanrıçası Minerva'dan ilham alan Minerva Duo, uluslararası ödüllere sahip barok flüt sanatçısı Nihan Atalay Curti ile Amerika'daki başarılı müzik çalışmalarının ardından ülkemizin önemli viyolonsel sanatçıları arasında yer alan Gözde Yaşar'ı bir araya getiriyor. Minerva Duo, tarihten günümüze uzanan müziğin evrensel dilini iki usta kadın müzisyenin sahnedeki kusursuz uyumu ile dinleyicilerle buluşturuyor.

Sanatta Venüs

Sanatta Venüs

José Sancho, yarattığı kadın gövdelerinin şehvetli niteliğini gizlemek bir yana, ön plana çıkarır. Bu gövdeler önden simetriktir, fakat yandan bakıldığında içbükey ve dışbükey formların oluşturduğu zıtlık eserlere hareketlilik katar. 

Kader Kısmet <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Kader Kısmet
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir.