Pera Klasikleri: Barok’tan Günümüze Titreşimler
Minerva Duo

Konser

9 Mart 2024 / 19.30

Pera Klasikleri, Mart konserinde Minerva Duo'yu ağırlıyor! "Baroktan Günümüze Titreşimler" temasıyla iki kadın müzisyen Nihan Atalay Curti ve Gözde Yaşar'ın aynı sahneyi paylaştığı ve Dünya Kadınlar Günü’ne ithaf edilen konserde Marin Marais’ten Heitor Villa-Lobos’a kadar pek çok bestecinin eserleri seslendirilecek.

Oryantalist Resim Koleksiyonu Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

260 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasızdır, yaklaşık 1 saat sürer. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

Minerva Duo
Nihan Atalay Curti (Flüt)
Gözde Yaşar (Viyolonsel)

Roma mitolojisindeki akıl ve sanat tanrıçası Minerva'dan ilham alan Minerva Duo, uluslararası ödüllere sahip barok flüt sanatçısı Nihan Atalay Curti ile Amerika'daki başarılı müzik çalışmalarının ardından ülkemizin önemli viyolonsel sanatçıları arasında yer alan Gözde Yaşar'ı bir araya getiriyor. Minerva Duo, tarihten günümüze uzanan müziğin evrensel dilini iki usta kadın müzisyenin sahnedeki kusursuz uyumu ile dinleyicilerle buluşturuyor.

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Mavi Giysili Kız

Bu tam boy kız portresi, erken 18. yüzyıl Britanya portre çizim sanatının güzel bir örneğidir. Çocuk, sağ ön planı bir sütun kaidesiyle çevrili terasta dururken gösterilir.