Pera Klasikleri: Fransız Romantizminde Yolculuk
Echo Trio

Konser

10 Şubat 2024 / 19.30

Pera Klasikleri, Şubat ayında, klasik müzikseverleri, arpın romantik tınıları eşliğinde Echo Trio ile buluşturuyor!  Echo Trio'nun enstrümanında usta üç müzisyeni, Merve Kocabeyler, Damla Akan ve Orhan Çelebi, "Fransız Romantizminde Yolculuk" temalı konserde Fransız bestecilerin eserlerini seslendiriyor.

Oryantalist Resim Koleksiyonu Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

260 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasız olup yaklaşık 1 saat sürmektedir. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

Echo Trio
Merve Kocabeyler (Arp)
Damla Akan (Flüt)
Orhan Çelebi (Viyola)

Adını Yunan mitolojisinin ses tanrıçası Echo’dan alan grup, 2018 yılında flüt, viyola ve arpın büyülü̈ birlikteliğiyle doğdu. Topluluğun üyeleri, Avrupa’nın en seçkin müzik okullarında ve prestijli sahnelerinde edindikleri zengin deneyimi seçkin bir repertuvarla birleştirirken, felsefi ve entelektüel bir vizyonla hareket ediyor. Müzikal savlarının dinleyicide eko bulmasını hedefleyen üçlü, melodik yankıları aracılığıyla dinleyicileri masalsı bir yolculuğa çıkarıyor.

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı.

Giacometti Paris’te

Serginin ikinci bölümü Alberto Giacometti’nin 1922-1935 arasında, Post-Kübist sanatçılar ve Gerçeküstücü akımla ilişkisi, Paris’te yaptığı önemli bir heykel grubu, Paris’teki ilk yıllarını ve dönemin sanat sahnesinde oynadığı belirleyici rolü açığa vuruyor.

Saraybosna Günlükleri

Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi sergimiz, Bosna-Hersek sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden Mersad Berber’in sanatına odaklanıyor.