Pera Klasikleri: Müzikal Portreler
Bir Nefesle Üç Yay

Konser

6 Mayıs 2023 / 19.30

Pera Klasikleri, Mayıs ayında “Müzikal Portreler” temalı konserle devam ediyor. Hem çağdaş Türk bestecilerin eserlerini hem de klasik batı müziğinden eserleri seyirciyle buluşturan “Bir Nefesle Üç Yay” flütlü kuartet, Pera Müzesi dinleyicileri için Bach, Mozart, Piazzola ve Schubert seslendiriyor.

Oryantalist Resim Koleksiyonu “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

125 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirimli uygulanmaktadır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasız olup yaklaşık 1 saat sürmektedir. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

Bir Nefesle Üç Yay
Çağ Erçağ (Viyolonsel)
Anıl Acun Kıvrak (Flüt)
Esen Kıvrak (Keman)
Filip Kowalski (Viyola)

Bir Nefesle Üç Yay Hakkında
Flütlü kuartet “Bir Nefesle Üç Yay”, hem çağdaş Türk bestecilerine ait eserlerden hem de klasik batı müziği eserlerinden de oluşan seçkin bir repertuvar ile oda müziği çalışmaları yapmak üzere 2016 yılında kuruldu.

Borusan Kuartet’in yıldız isimlerinden çello sanatçısı Çağ Erçağ ve keman sanatçısı Esen Kıvrak, flüt sanatçısı Anıl Acun Kıvrak ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası viyola sanatçısı Filip Kowalski ile müzikal çalışmalarına devam eden topluluk, üyelerinin farklı orkestra ve topluluklardaki aktif konser ve müzikal çalışmalarının yanı sıra flüt ve yaylı enstrümanların birlikteliğinden oluşan kompozisyonlar ile klasik müzikseverle buluşuyor.

“Bir Nefesle Üç Yay” bugüne kadar, İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi, İzmir'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi, Denizli'de Pamukkale Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli illerde verdikleri konserlerle izleyicilerin büyük ilgi ve beğenisini kazandı.

Mostar’ın 8 Sorununa 8 GIF

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle yeni bir yazı dizisine başlıyor. “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bitkilere dair bilgi birikimi ve şifa uygulamaları yakın ilişki içindedir. Bazı köklerin toksik ve halüsinojenik doğası ve bunları koparmanın tehlikeleri, mitsel ya da büyülü bir nitelik ve güce sahip olmuştur.

Bir Ada Hikayesi <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Bir Ada Hikayesi
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.