Pera Klasikleri: Ölçü ve Denge
Lagom Quartet

Konser

11 Mayıs 2024 / 19.30

Pera Klasikleri, bahar sezonunun son konserinde, "Ölçü ve Denge" temasıyla klasik müzikseverleri Lagom Quartet ile buluşturuyor. Enstrümanında usta dört müzisyen; Huseynali Huseynaliyev, Aliya Okeev, Semih Tercan ve Yaşar Köroğlu, Lagom Quartet olarak Beethoven ve Dvorak'ın yaylı kuartetler için iki sevilen eserini seslendiriyor.

Oryantalist Resim Koleksiyonu Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

260 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasızdır, yaklaşık 1 saat sürer. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.

Lagom Quartet
Huseynali Huseynaliyev (I. Keman)
Aliya Okeev (II. Keman)
Semih Tercan (Viyola)
Yaşar Köroğlu (Viyolonsel)

"Ölçülü, Dengeli" anlamını taşıyan Lagom Quartet, bu kelimeleri bir motto kabul ederek icralarına yansıtmayı hedeflemiş 4 müzisyen ile 2021 yılında kuruldu. Yeldeğirmeni Sanat, Luu Sahne, Ankara Devlet Konservatuvarı Salonu, Bilkent Konser Salonu ve CSO Ada gibi salonlarda, klasik yaylı quartet repertuvarının yanı sıra çağdaş ve yenilikçi eserlere de konser programlarında yer verdi.

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Biçimsel Arayışlar

Biçimsel Arayışlar

Anadolu’nun halk sanatlarından yansıyan görsel birikime yönelik yoğun ilgisiyle tanıdığımız Eyüboğlu’nun bu erken dönem nü’lerinde görülen renkli dekoratif unsurlar, ünlü Fransız ressam Henri Matisse’e duyduğu ilgiyle de beslenen bir Batı-Doğu sentezi arayışını hissettirir.