“Robert Kolej Konuşmaları”

Söyleşi

17 Aralık 2013 / 19:00

Ömer Madra
“Bir İş Modeli Olarak İklim Değişikliği / Bu Haliyle Kapitalizm Değişebilir ve Değiştirebilir mi?”

Robert Kolej, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle Aralık 2013 – Mayıs 2014 döneminde “Robert Kolej Konuşmaları” adlı bir dizi etkinlikle 150. yaşını kutluyor.

150 yıllık hayatında her zaman eğitimde öncü okullardan biri olmuş; sadece Türkiye’de değil, dünyada da saygın bir okul olan Robert Kolej, gelecek için de “öğrenmeye devam” teması etrafında birleşiyor.

“Robert Kolej Konuşmaları” etkinlik dizisinde konusunda uzman mezunlar Aralık 2013 – Mayıs 2014 döneminde ayda iki kez Pera Müzesi’nde dinleyicilerle buluşuyor.

İstanbul’daki en köklü ve saygın eğitim kurumlarından biri olan Robert Kolej’in 150. kuruluş yıldönümü nedeniyle, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Robert Kolej işbirliğiyle hazırlanan Bir Geleneğin Anatomisi: Robert Kolej’in 150 yılı sergisi 15 Mayıs – 31 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde sergilendi.

“Robert Kolej Konuşmaları” dizisinin Aralık ayı programında Cüneyt Ülsever ve Ömer Madra konuk olarak yer alıyor.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen etkinlikler ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Ömer Madra (RA 64)

Yazar, akademisyen, gazeteci, radyo programcısı, aktivist Ömer Madra aynı zamanda Açık Radyo'nun kurucusudur. Orta okulu 1961'de English High School’da, liseyi ise 1964 yılında Robert Koleji’nde bitirdi. 1968'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı fakültenin Uluslararası hukuk kürsüsünde öğretim üyeliği yaptı. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmış Madra, küresel ısınma konusuna Türkiye'de dikkat çekmek amacıyla yıllardır yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Mağazada Bir Gün <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Mağazada Bir Gün
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Yılan Başı

Yılan Başı

Yunan tanrısı Apollo ve oğlu Asklepios tıp ve şifa âleminin yöneticisiydi. Apollo aynı zamanda ışık ve güneşin tanrısıydı, onun güneşi simgelemesi ve tıpla ilişkisi daha sonra Hekim İsa ve dirilişle bağlantılanacaktı.