Pera Müzesi, ulusal ve uluslararası eğitim kurumlarıyla iş birliği yaparak genç sanatçıların ve tasarımcıların çalışmalarını izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Yeditepe Üniversitesi’nin kuruluşunun 25. yılında, profesyonel sanatçı ve tasarımcılarla sanat ve tasarım öğrencilerin doğa-kent ilişkisi ve birey-toplum konularını tartışmaya açtığı Yüzleşme sergisi kapsamındaki etkinliklerde farklı disiplinlerden konuşmacılar bir araya geliyor.
“Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış” başlıklı konuşma etkinliğinde Prof. Dr. Marcus Graf, günümüz sanat ve kültür yönetimi alanının çeşitli dallarında sanat yöneticisi olarak görev alan mezun öğrencileriyle bir araya geliyor. Küratörlük, müzecilik, galericilik ve sanat yazarlığı gibi konulara odaklanan konuşmada sanat ve kültür yönetimi üzerine düşünceler ve kişisel deneyimler vasıtasıyla bu alanın mevcut durumunu tartışmaya açılıyor.
Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğin dili Türkçedir. Katılım için rezervasyon gereklidir.
Süreli Sergi
Pera Müzesi, ulusal ve uluslararası eğitim kurumlarıyla iş birliği yaparak genç sanatçıların ve tasarımcıların çalışmalarını izleyiciyle buluşturmaya devam etti. Yeditepe Üniversitesi’nin kuruluşunun 25. yılında, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi mezun ve öğrencilerinin üretimlerinden oluşan, küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği Yüzleşme sergisi, profesyonel sanatçı ve tasarımcılarla sanat ve tasarım öğrencilerinin doğa-kent ilişkisi ve birey-toplum konularına dair soruları tartışmaya açtı.
Sergi hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.
Yves Klein’ın mavi pigmentlerini akla getiren bir rengin perdeyi boylu boyunca kapladığını düşünün. Neredeyse 80 dakika boyunca mavinin tonlarında en ufak bir oynama olmasa bile, zihnimiz durduğu yerde durmuyor. Sabit bir maviliğe ne kadar uzun süre bakabiliriz? Mavi tonlar titreyerek, kendi gölgelerini yaratarak bize oyunlar oynamaz mı? Maviden gözlerimiz kamaşmaz mı?
Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!
Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)