Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış
Esra Özkan, Halil Yıldırır, Eda Göknar, Marcus Graf

Çevrimiçi Söyleşi

14 Ekim 2021 / 19.00

Pera Müzesi, ulusal ve uluslararası eğitim kurumlarıyla iş birliği yaparak genç sanatçıların ve tasarımcıların çalışmalarını izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Yeditepe Üniversitesi’nin kuruluşunun 25. yılında, profesyonel sanatçı ve tasarımcılarla sanat ve tasarım öğrencilerin doğa-kent ilişkisi ve birey-toplum konularını tartışmaya açtığı Yüzleşme sergisi kapsamındaki etkinliklerde farklı disiplinlerden konuşmacılar bir araya geliyor.

“Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış” başlıklı konuşma etkinliğinde Prof. Dr. Marcus Graf, günümüz sanat ve kültür yönetimi alanının çeşitli dallarında sanat yöneticisi olarak görev alan mezun öğrencileriyle bir araya geliyor. Küratörlük, müzecilik, galericilik ve sanat yazarlığı gibi konulara odaklanan konuşmada sanat ve kültür yönetimi üzerine düşünceler ve kişisel deneyimler vasıtasıyla bu alanın mevcut durumunu tartışmaya açılıyor.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğin dili Türkçedir. Katılım için rezervasyon gereklidir.

Süreli Sergi

Yüzleşme

Pera Müzesi, ulusal ve uluslararası eğitim kurumlarıyla iş birliği yaparak genç sanatçıların ve tasarımcıların çalışmalarını izleyiciyle buluşturmaya devam etti. Yeditepe Üniversitesi’nin kuruluşunun 25. yılında, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi mezun ve öğrencilerinin üretimlerinden oluşan, küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği Yüzleşme sergisi, profesyonel sanatçı ve tasarımcılarla sanat ve tasarım öğrencilerinin doğa-kent ilişkisi ve birey-toplum konularına dair soruları tartışmaya açtı. 

Yüzleşme

Sarah Lucas: Gündelik Nesneler ve Bedenin Yeniden Kurgusu

Sarah Lucas: Gündelik Nesneler ve Bedenin Yeniden Kurgusu

Sarah Lucas, gündelik nesneler ve esprili bir dil kullanarak kadın bedenine dair yerleşik temsilleri altüst eden radikal bir sanatçı. Bu blog yazısında Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları üzerinden, Lucas’ın gündelik nesnelerle kurduğu ilişkiyi ve kadın bedeninin temsillerine dair geliştirdiği eleştirel dili inceliyoruz.

Mangala Oyunu

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.

Bir Elçinin Seyahati

Bir Elçinin Seyahati

Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.