Terence Pepper ve Joanna Ling
Cecil Beaton: Portreler

Söyleşi

13 Mayıs 2015 / 19:30

20. yüzyılın önemli ve çok-yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton (1904-1980), resim, illüstrasyon, karikatür, tiyatro ve sinemadan, kostüm tasarımına uzanan farklıi çalışmalarının yanı sıra çok satan bir yazar, bir fotoğraf tarihçisi ve zaman zaman da bir oyuncuydu.

Sanatçı 1920'lerden 1970'lere uzanan profesyonel hayatı boyunca, aktör ve aktrislerden yazarlara, sanatçılara, siyasetçilere ve hatta kraliyet ailesine kadar, yüzyılın önde gelen isimlerini karelerinde ölümsüzleştirdi.

Cecil Beaton, Portreler sergisinin küratörü ve aynı zamanda Londra'daki National Portrait Gallery Fotoğraf Bölümü Danışmanı Terence Pepper ve Cecil Beaton Arşivi, Sotheby's küratörü Joanna Ling'in katılımıyla gerçekleşecek söyleşi, sanatçının kariyerine bir bakış sunarken, sergiyi de yakından inceleme fırsatı veriyor.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Etkinlik dili İngilizcedir, ardıl çeviri yapılacaktır.

Süreli Sergi

Cecil Beaton

20. yüzyılın önemli ve çok yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton (1904-1980) büyüleyici portreleriyle ilk kez Türkiye’de Pera Müzesi’ndeydi.

Cecil Beaton

Formları Şekillendirmek Göçebe Gövde / Biçimlenen İdeolojiler

Formları Şekillendirmek Göçebe Gövde / Biçimlenen İdeolojiler

Formları Şekillendirmek yoğun ve belirgin bir biçimde forma odaklanan; ayrıca ideoloji ve göçebelik gibi kavramları imleyen, bunu gerçekleştirirken yerleşik formları çözümleyerek farklı ve yeni bağlamlar yaratan yapıtları bir araya getiriyor.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir. 

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.