Konuşma
26 Eylül 2024 / 18.00
Pera Müzesi ve Atlas Publishing Lab iş birliğiyle düzenlenen Yazar-Editör Sohbetleri’nin Eylül ayı konukları yazar Sona Ertekin ve editör Oğuz Tecimen.
Konuşmada, yaşamaktan yazmaya giden yollar, kurmaca bir eserin oluşumu ve hikâyelerle dünyalar kurma imkânları ele alınıyor. Konuşmacılar, edebiyatımızda gelenekselleşmiş türleri, yüksek edebiyat kodlarının dışında güncel açılımları ve yeni duyarlılıklar peşine düşmeyi gerçekçilik, hayalperestlik ve günümüzün koşulları bağlamında sorguluyor.
Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.
Sona Ertekin Hakkında
Hacettepe Üniversitesi’nde Amerikan Kültürü Edebiyatı okuduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-TV alanında yüksek lisans yaptı. Cumhuriyet, Cumhuriyet Dergi ve Yeni Yüzyıl başta olmak üzere ana akım medya ve yeraltı yayınlarında yazdı. Reklam yazarlığı ve dergicilik deneyimlerinin ardından yedi yıl boyunca Açık Radyo’da programcı-sunucu olarak çalıştı ve Açık Kitap’ın editörlüğünü üstlendi.
2008 yılından itibaren ofis yaşamını geride bırakıp serbest çevirmen olarak Uzak Asya’nın tropik ve dağlık bölgelerini dolaştı. Kaya tırmanışı, tüplü ve serbest dalış, yoga ve modern dansla ilgilendi. On yıl boyunca “Sona Shine” adıyla Psytrance DJ’liği yaptıktan sonra rave’lerden emekli oldu. Aktüel dergisinde iki yıl boyunca “Sona’dan Mektup Var” adıyla seyahat yazıları yazdı.
Barbarları Beklerken (Müge Gürsoy Sökmen, Başak Ertür – Doğan Şahiner ile birlikte, 2010), Filmlerle Sosyoloji (Bülent Diken & Carsten Bagge Laustsen, 2010), Kovboy Kızlar da Hüzünlenir (Tom Robbins, 2012), Yaşama Sanatı (Thich Nhat Hanh, 2024) gibi kitapların çevirmenliğini yaptı. İlk romanı Arızanın Merkezine Seyahat (Can Yayınları – Mundi) 2019’da, Her Şey Dans Ediyor (Everest Yayınları) adlı ikinci romanı ise 2024 yılında yayımlandı.
Oğuz Tecimen Hakkında
Editör, yazar, çevirmen. Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünden mezun oldu, aynı zamanda beşeri bilimler ve sosyal bilimler öğrenimi gördü. SOAS’ta bir dönem din çalışmaları ve antropoloji dersleri aldı. Galatasaray Üniversitesi’nde iki yıl Felsefe yüksek lisans programına devam etti. 2012-2021 arası Notos Kitap’ta dergi ve kitap editörü olarak çalıştı. Halihazırda Koridor Yayıncılık’ta editör olarak çalışıyor. Çeşitli mecralarda yayımlanan yazılarının ve çevirilerinin yanı sıra kitapları: Anakronik – Zamansız Bir Adamın Günlüğü (anlatı, 2019), Âdem Ademoğlu’nun Boşluğu (roman, 2022), Varlıkölçer (şiir, 2023).
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)