Yönetmen Shlomi Elkabetz ile Söyleşi

Söyleşi

11 Kasım 2018 / 19:00

Pera Film, toplumun sınırlarına karşı özgürlüğü için mücadele eden çarpıcı kadın karakterleri canlandırmış Ronit Elkabetz'e saygı duruşu niteliğinde bir seçki sunuyor. Sınırların Ötesi programı, Elkabetz’in kimi zaman oyuncu kimi zaman da yönetmen olarak yer aldığı, kariyerinde büyük bir öneme sahip dokuz filme yer veriyor. Programda Ronit Elkabetz’in 2004-2014 yılları arasında erkek kardeşi Shlomi Elkabetz ile birlikte çektiği, çığır açıcı ve ödüllü film üçlemesi de yer alıyor. Shlomi Elkabetz, üçlemenin son filmi Viviane Amsalem’in Boşanma Davası’nın 17:00’deki gösterimi ardından izleyici ile buluşacak. 

Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe ardıl çeviri olacaktır. Konuşma ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Kapriçyolar

Kapriçyolar

1729 tarihli Akademi Sözlüğü’nde kapris şöyle tanımlanıyordu: “düşünceden (niyetten) yola çıkarak oluşturulmuş, genellikle olağan ve yaygın kurallara uymayan yargı. 

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.