Yunan Sineması Kendini Anlatıyor

Panel

9 Haziran 2022 / 18:30

Dört panelist,
Athena Kartalou - Yunan Film Merkezi Genel Direkörü, Athena Kalkopoulou - Yunan Film Merkezi, Hellas Film/Tanıtım Direktörü, Antigoni Rota - Yapımcı, ve Afroditi Nikolaidou - Atina Üniversitesi Film/TV Çalışmaları Yardımcı Doçenti, katılımcılara günümüzde Yunanistan'da film üretiminin durumu, endüstrinin yapısı, film üretimini teşvik etmek ve etkinleştirmek için uygulanan ulusal politikalar, piyasa taleplerine meydan okumak vb. hakkında net bir resim çizecekler.

Her biri, uzmanlık alanına ve deneyimine göre, aşağıdakilerle ilgili bir dizi konuyu ele alacaklar: ek finansal kaynaklar, rekabet gücü, ana akım film endüstrisinin talepleri ve dağıtım, yeni izleyiciler aramanın ve film kültürünü tanıtmanın alternatif yolları, festivallerin rolü - film pazarları - medya ve pazarlama stratejileri, medya eğitimi ve film çalışmalarının önemi ve Sinemateklerin yeni sinemaseverlerin şekillenmesinde ve geliştirilmesinde rolü.

Panel ayrıca, panelistler ve fikir ve inançlarını sorularıyla ifade edecek katılımcılar arasında bir tür ilişki kurarak günümüzün büyük sinema sorunlarını ve karşılaşılan ikilemleri tartışmak ve ortak üretim ve karşılıklı fonların oluşturulmasına yatırım yaparak sınır ötesi işbirliklerini güçlendirmek için bilgi ve fikir alışverişinde bulunmayı amaçlanıyor.

Etkinlik, Yunan Film Günleri kapsamında Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz olarak gerçekleşecektir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Döküntü Müzesi  <br> Dayanita Singh

Döküntü Müzesi
Dayanita Singh

Dayanita Singh, izleyicileri çok defa bir sergi ortamı dahilinde fotografik dokümanları bir araya getirmeye veya yeniden şekillendirmeye davet ederek bu ortak tarihi araştırıyor.

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara, Pera Müzesi’nin Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nda öznel ve duygusal durumları bir araya getirerek tek yönlü tarih ve zaman algısını sorgularken ziyaretçileri çizgisel olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.

Pera Öğrenme’yle #KendinGez Bana Bak!’tan Beş Eser

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizi gezerken çocuklarınıza rehberlik etmek ister misiniz? Sergimizden beş farklı eseri ele aldığımız bu yazımızda, rehberlerimizin çocuklara sergimizi anlatırken nasıl bir yol izlediğini göreceksiniz.