Yunan Sineması Kendini Anlatıyor

Panel

9 Haziran 2022 / 18:30

Dört panelist, 
Athena Kartalou - Yunan Film Merkezi Genel Direkörü, Athena Kalkopoulou - Yunan Film Merkezi, Hellas Film/Tanıtım Direktörü, Antigoni Rota - Yapımcı, ve Afroditi Nikolaidou - Atina Üniversitesi Film/TV Çalışmaları Yardımcı Doçenti, katılımcılara günümüzde Yunanistan'da film üretiminin durumu, endüstrinin yapısı, film üretimini teşvik etmek ve etkinleştirmek için uygulanan ulusal politikalar, piyasa taleplerine meydan okumak vb. hakkında net bir resim çizecekler.

Her biri, uzmanlık alanına ve deneyimine göre, aşağıdakilerle ilgili bir dizi konuyu ele alacaklar: ek finansal kaynaklar, rekabet gücü, ana akım film endüstrisinin talepleri ve dağıtım, yeni izleyiciler aramanın ve film kültürünü tanıtmanın alternatif yolları, festivallerin rolü - film pazarları - medya ve pazarlama stratejileri, medya eğitimi ve film çalışmalarının önemi ve Sinemateklerin yeni sinemaseverlerin şekillenmesinde ve geliştirilmesinde rolü. 

Panel ayrıca, panelistler ve fikir ve inançlarını sorularıyla ifade edecek katılımcılar arasında bir tür ilişki kurarak günümüzün büyük sinema sorunlarını ve karşılaşılan ikilemleri tartışmak ve ortak üretim ve karşılıklı fonların oluşturulmasına yatırım yaparak sınır ötesi işbirliklerini güçlendirmek için bilgi ve fikir alışverişinde bulunmayı amaçlanıyor.

Etkinlik, Yunan Film Günleri kapsamında Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz olarak gerçekleşecektir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Gelecek Hatıraları

Gelecek Hatıraları

Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.

Chlebowski'nin Sultanı

Chlebowski'nin Sultanı

Bu resim, Stanisław Chlebowski’nin savaş dışı bir konuyu ele alan büyük tuvallerinden biri; boyut olarak bununla karşılaştırılabilecek tek resim, bugün İstanbul Askeri Müzesi’nde bulunan Kâğıthane’de Osmanlı Hayatı’dır.

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman’ın bu videoları doğrudan doğruya izleyiciyi muhatap alıyor. Ekranda beliren oyuncuların farklı şekillerde söyledikleri cümleler cevaplanması imkânsız varoluşsal sorulara dönüştükçe dinleyici kendini sorguda hissetmeye başlar.