Yunan Sineması Kendini Anlatıyor

Panel

9 Haziran 2022 / 18:30

Dört panelist, 
Athena Kartalou - Yunan Film Merkezi Genel Direkörü, Athena Kalkopoulou - Yunan Film Merkezi, Hellas Film/Tanıtım Direktörü, Antigoni Rota - Yapımcı, ve Afroditi Nikolaidou - Atina Üniversitesi Film/TV Çalışmaları Yardımcı Doçenti, katılımcılara günümüzde Yunanistan'da film üretiminin durumu, endüstrinin yapısı, film üretimini teşvik etmek ve etkinleştirmek için uygulanan ulusal politikalar, piyasa taleplerine meydan okumak vb. hakkında net bir resim çizecekler.

Her biri, uzmanlık alanına ve deneyimine göre, aşağıdakilerle ilgili bir dizi konuyu ele alacaklar: ek finansal kaynaklar, rekabet gücü, ana akım film endüstrisinin talepleri ve dağıtım, yeni izleyiciler aramanın ve film kültürünü tanıtmanın alternatif yolları, festivallerin rolü - film pazarları - medya ve pazarlama stratejileri, medya eğitimi ve film çalışmalarının önemi ve Sinemateklerin yeni sinemaseverlerin şekillenmesinde ve geliştirilmesinde rolü. 

Panel ayrıca, panelistler ve fikir ve inançlarını sorularıyla ifade edecek katılımcılar arasında bir tür ilişki kurarak günümüzün büyük sinema sorunlarını ve karşılaşılan ikilemleri tartışmak ve ortak üretim ve karşılıklı fonların oluşturulmasına yatırım yaparak sınır ötesi işbirliklerini güçlendirmek için bilgi ve fikir alışverişinde bulunmayı amaçlanıyor.

Etkinlik, Yunan Film Günleri kapsamında Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz olarak gerçekleşecektir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bir Kedi Dosyası

Bir Kedi Dosyası

Kedilerin Eski Mısır’da ilk kez evcilleştirilmelerinin üzerinden binlerce yıl geçmiş olsa da çekicilikleri giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanında çeşitli şehir efsaneleri yüzyıllardır alıp başını gitmekte: Avrupa’nın birkaç farklı bölgesinde, hamile bir kadının bir kediyi tutması ya da onu kucağında oturtması sakıncalı görülüyordu.

Zamane Öyküleri: Cihangir <br>Özge Baykan Calafato

Zamane Öyküleri: Cihangir
Özge Baykan Calafato

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Özge Baykan Calafato’nun öyküsü “Cihangir” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur.