Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları

19 - 23 Kasım 2014

Pera Film, 19 – 23 Kasım tarihleri arasında Fransız ve Alman Kültür Merkezleri işbirliğiyle Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları adlı programa ev sahipliği yapıyor.

Fransız-Alman Kültür Fonu çerçevesinde Birinci Dünya Savaşının 100. yılı nedeniyle Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları başlıklı bir program hazırladılar. Bu etkinlik çerçevesinde Büyük Savaşın çeşitli yıllarda çekilmiş Alman ve Fransız filmleri gösterilecek ve Türk, Alman ve Fransız uzmanların katılacağı bir panel düzenlenecektir. Ayrıca Avusturya’dan ve Türkiye’den de birer film gösterilecektir.

Fransız-Alman Kültür Fonu, Elysée Antlaşmasının 40. yıldönümü nedeni ile 22 Ocak 2003 tarihinde oluşturulmuştur. Bu programın amacı Fransa’nın ve Almanya’nın ortak kültürel çalışmalarını güçlendirme iradesini ve özellikle de Avrupa entegrasyonu konusunda verdikleri taahhütleri görünür kılmaktır. Burada söz konusu olan her iki ülke arasındaki işbirliğini, sahne sanatları, sinema , spor ve edebiyat alanlarındaki projeler ile geliştirmektir.

Program çerçevesindeki etkinlikler, İstanbul’da Pera Müzesi işbirliğiyle Pera Müzesi Auditorium’da ve Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları Pera Film Program Gösterimi

19 Kasım

18.00 Kadın ve Yabancı

23 Kasım

12.30 Büyük Savaşın Afrikalı Savaşçıları

14.00 Gelibolu

16.30 Batı Cephesi 1918

18.15 Suskun Dağ

Kadın ve Yabancı

Kadın ve Yabancı

Silah Arkadaşlığı

Silah Arkadaşlığı

Büyük Savaşın Afrikalı Savaşçıları

Büyük Savaşın Afrikalı Savaşçıları

Batı Cephesi 1918

Batı Cephesi 1918

Gelibolu

Gelibolu

Suskun Dağ

Suskun Dağ

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.

 

İstiap Haddi

İstiap Haddi

Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.