Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları

19 - 23 Kasım 2014

Pera Film, 19 – 23 Kasım tarihleri arasında Fransız ve Alman Kültür Merkezleri işbirliğiyle Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları adlı programa ev sahipliği yapıyor.

Fransız-Alman Kültür Fonu çerçevesinde Birinci Dünya Savaşının 100. yılı nedeniyle Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları başlıklı bir program hazırladılar. Bu etkinlik çerçevesinde Büyük Savaşın çeşitli yıllarda çekilmiş Alman ve Fransız filmleri gösterilecek ve Türk, Alman ve Fransız uzmanların katılacağı bir panel düzenlenecektir. Ayrıca Avusturya’dan ve Türkiye’den de birer film gösterilecektir.

Fransız-Alman Kültür Fonu, Elysée Antlaşmasının 40. yıldönümü nedeni ile 22 Ocak 2003 tarihinde oluşturulmuştur. Bu programın amacı Fransa’nın ve Almanya’nın ortak kültürel çalışmalarını güçlendirme iradesini ve özellikle de Avrupa entegrasyonu konusunda verdikleri taahhütleri görünür kılmaktır. Burada söz konusu olan her iki ülke arasındaki işbirliğini, sahne sanatları, sinema , spor ve edebiyat alanlarındaki projeler ile geliştirmektir.

Program çerçevesindeki etkinlikler, İstanbul’da Pera Müzesi işbirliğiyle Pera Müzesi Auditorium’da ve Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları Pera Film Program Gösterimi

19 Kasım

18.00 Kadın ve Yabancı

23 Kasım

12.30 Büyük Savaşın Afrikalı Savaşçıları

14.00 Gelibolu

16.30 Batı Cephesi 1918

18.15 Suskun Dağ

Kadın ve Yabancı

Kadın ve Yabancı

Silah Arkadaşlığı

Silah Arkadaşlığı

Büyük Savaşın Afrikalı Savaşçıları

Büyük Savaşın Afrikalı Savaşçıları

Batı Cephesi 1918

Batı Cephesi 1918

Gelibolu

Gelibolu

Suskun Dağ

Suskun Dağ

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü. 

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Bir Kedi Dosyası

Bir Kedi Dosyası

Kedilerin Eski Mısır’da ilk kez evcilleştirilmelerinin üzerinden binlerce yıl geçmiş olsa da çekicilikleri giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanında çeşitli şehir efsaneleri yüzyıllardır alıp başını gitmekte: Avrupa’nın birkaç farklı bölgesinde, hamile bir kadının bir kediyi tutması ya da onu kucağında oturtması sakıncalı görülüyordu.