hiçbir şeyden korkmuyorum

28 Haziran - 10 Temmuz 2024

Pera Film, bireysel kimliklerin önemini ve normların dışında yaşamanın zenginliğini vurgulayan Onur Ayı programı hiçbir şeyden korkmuyorum’u sunar.

Benzersiz yolculuklarında cesurca ilerleyen karakterlerin hikâyelerini takip eden hiçbir şeyden korkmuyorum; ilham verici öyküleri, unutulmaz müzikleri, büyüleyici sahne performansları, göz alıcı kostüm ve makyajlarıyla kuir kültürünü anaakım sinema aracılığıyla geniş kitlelerle buluşturan, ikonikleşmiş iki kült filmi bir araya getiriyor.

28 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşen program kapsamında gösterilen ve bu yıl 30. yaşını kutlayan Priscilla Çöller Kraliçesi, üç drag queen’in Avustralya çöllerinde yaşadığı renkli ve eğlenceli maceraları takip ederken John Cameron Mitchell imzalı Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı Berlin Duvarı’nın yıkıldığı dönemde rock yıldızı olma hayalleriyle Almanya’dan Amerika’ya göç eden Hedwig’in etkileyici yolculuğunu perdeye yansıtıyor.

Bu program kapsamındaki film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler, Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

28 Haziran

19.00 Priscilla Çöller Kraliçesi

30 Haziran

15.00 Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı

6 Temmuz

15.00 Priscilla Çöller Kraliçesi

10 Temmuz

19.00 Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı

Priscilla Çöller Kraliçesi

Priscilla Çöller Kraliçesi

Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı

Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizimiz devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler  <br> Njideka Akunyili Crosby

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler
Njideka Akunyili Crosby

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Deniz Hamamları

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur.