Yönetmen: Stephan Elliott
Oyuncular: Hugo Weaving, Guy Pearce, Terence Stamp, Rebel Penfold-Russell
Avustralya, 1994, 104', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı
Avustralya'nın ücra çöllerindeki tatil beldesi Alice Springs'te bir drag gösterisi yapmak üzere anlaşan Tick, Adam ve Bernadette, lavanta rengi emektar tur otobüsleri "Priscilla"ya atlayıp Sidney'den taşraya uzanan renkli bir yolculuğa çıkar. Yol boyunca farklı kişi ve topluluklarla tanışan karakterler, önyargılarla mücadele edip kimliklerini yeniden keşfedecekleri bir dizi maceraya tanıklık eder.
En İyi Kostüm Tasarımı dalında Oscar Ödülü kazanan ve bu yıl 30. yaşını kutlayan efsanevi film, ihtişamlı kostümlerinin yanı sıra unutulmaz müzikleri ve Avustralya çölünün muhteşem manzaralarıyla da hafızalara kazınmıştır.
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)