Pera Film ve Tasty Cinema sunar
“Parti / The Party”

6 Şubat 2015

Özel Menü eşliğinde Lezzetli Bir Film İzleme Deneyimi Pera Müzesi’nde!

Pera Film, Tasty Cinema işbirliğiyle sinema deneyimini zenginleştiren farklı bir etkinlik sunuyor. 6 Şubat Cuma günü saat 19:00’da Blake Edwards’ün yönettiği ve ünlü komedyen Peter Sellers’ın başrolde oynadığı kült filmi “Parti” lezzetli bir menü eşliğinde izlenebilir.

“Parti” filmindeki çarpıcı sahnelerden yola çıkarak oluşturulan Tasty Cinema’nın hazırladığı özel bir menü gösterim sırasında sunulacak. Etkinlik, koku ve tat alma duyularını harekete geçirerek, film izleme keyfine yepyeni bir anlam kazandırmayı hedefliyor.

Film hakkında: “Parti / The Party”

Hrundi V. Bakshi, Hollywood’da başarılı olamamış sakar bir aktördür. Hint asıllı Bakshi, son oyunculuk denemesinde film setini hava uçurunca kovulur ve işsiz kalır. Bir yanlışlık sonucu, ünlü bir Hollywood yapımcısının evindeki jet sosyete partisine davet edilen Bakshi, unutulmaz bir partiye sebep olacaktır. Peter Sellers’ın canlandırdığı Bakshi karakteri, Blake Edwards’ın yazıp yönettiği filmle unutulmaz hatıralar bırakıyor izleyicide. İkilinin belki de en komik filmi sayılabilecek “Parti,” bir kahkaha tufanı vadediyor.

6 Şubat Cuma, 19:00

Etkinlik ücreti 75 TL’dir, biletler Biletix’ten temin edilebilir.
Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Kapriçyolar

Kapriçyolar

1729 tarihli Akademi Sözlüğü’nde kapris şöyle tanımlanıyordu: “düşünceden (niyetten) yola çıkarak oluşturulmuş, genellikle olağan ve yaygın kurallara uymayan yargı. 

Kâhin Serenatları I İki Elli, Kübra Uzun

Kâhin Serenatları I İki Elli, Kübra Uzun

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ilk çalma listesi Kübra Uzun’un hazırladığı "İki Elli".

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten.