Pera Film ve Tasty Cinema sunar
“Parti / The Party”

6 Şubat 2015

Özel Menü eşliğinde Lezzetli Bir Film İzleme Deneyimi Pera Müzesi’nde!

Pera Film, Tasty Cinema işbirliğiyle sinema deneyimini zenginleştiren farklı bir etkinlik sunuyor. 6 Şubat Cuma günü saat 19:00’da Blake Edwards’ün yönettiği ve ünlü komedyen Peter Sellers’ın başrolde oynadığı kült filmi “Parti” lezzetli bir menü eşliğinde izlenebilir.

“Parti” filmindeki çarpıcı sahnelerden yola çıkarak oluşturulan Tasty Cinema’nın hazırladığı özel bir menü gösterim sırasında sunulacak. Etkinlik, koku ve tat alma duyularını harekete geçirerek, film izleme keyfine yepyeni bir anlam kazandırmayı hedefliyor.

Film hakkında: “Parti / The Party”

Hrundi V. Bakshi, Hollywood’da başarılı olamamış sakar bir aktördür. Hint asıllı Bakshi, son oyunculuk denemesinde film setini hava uçurunca kovulur ve işsiz kalır. Bir yanlışlık sonucu, ünlü bir Hollywood yapımcısının evindeki jet sosyete partisine davet edilen Bakshi, unutulmaz bir partiye sebep olacaktır. Peter Sellers’ın canlandırdığı Bakshi karakteri, Blake Edwards’ın yazıp yönettiği filmle unutulmaz hatıralar bırakıyor izleyicide. İkilinin belki de en komik filmi sayılabilecek “Parti,” bir kahkaha tufanı vadediyor.

6 Şubat Cuma, 19:00

Etkinlik ücreti 75 TL’dir, biletler Biletix’ten temin edilebilir.
Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Bebek Kral

Bebek Kral

Kundakta çocuk resimlerine, halk büyük bir ilgi gösteriyordu. Kundaklama, neredeyse doğumdan hemen sonra başlıyordu.

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.