Şimdi Saraybosna!
Bosna-Hersek Sineması

16 Eylül - 3 Ekim 2015

Pera Film’in yeni sezonu, Pera Müzesi’nin Günümüz İmgeleri: Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi’nden Yapıtlar sergisine eşlik eden Şimdi Saraybosna! Bosna-Hersek Sineması programı ile başlıyor. Program güncel Bosna sinemasının son dönemde öne çıkan örneklerine yer veriyor. Bosna sineması son yıllarda, ülkenin çalkantılı geçmişine ve güncel meselelerine değinen akılda kalıcı ve beğeni toplayan filmler üretti. Bosnalı yönetmenler dünya çapında tanınırlık kazandı ve çoğunlukla düşük bütçelerle ödüllü filmlere imza attılar. Bu beş filmlik seçki, gelecek vaat eden ve uluslararası tanınırlığa sahip yönetmenlere görünürlük sağlayan bir platform sunarken ülkenin geniş kültürüne ve tarihine de ışık tutuyor.

16 Eylül

19.00 Halime’nin Yolu

18 Eylül

20.00 Saraybosna’da Bir Gün

Özdüşünme

19 Eylül

15.00 Belvedere

20 Eylül

15.00 Flotel Europa

26 Eylül

14.00 Flotel Europa

16.00 Belvedere

3 Ekim

15.00 Halime’nin Yolu

17.00 Saraybosna’da Bir Gün

Özdüşünme

Halime’nin Yolu

Halime’nin Yolu

Saraybosna’da Bir Gün

Saraybosna’da Bir Gün

Flotel Europa

Flotel Europa

Belvedere

Belvedere

Özdüşünme

Özdüşünme

Şimdi Saraybosna!
Bosna-Hersek Sineması

Bu beş filmlik seçki, gelecek vaat eden ve uluslararası tanınırlığa sahip yönetmenlere görünürlük sağlayan bir platform sunarken ülkenin geniş kültürüne ve tarihine de ışık tutuyor.

Günümüz İmgeleri

Kuruluşundan bu yana ulusal ve uluslararası birçok üniversite ve sanat kurumuyla yaptığı iş birlikleri ile gençlere ve çağdaş sanata destek veren Pera Müzesi, 10. yılında Bosna Hersek gençlerini ağırladı. 

Günümüz İmgeleri

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Giacometti Paris’te

Giacometti Paris’te

Serginin ikinci bölümü Alberto Giacometti’nin 1922-1935 arasında, Post-Kübist sanatçılar ve Gerçeküstücü akımla ilişkisi, Paris’te yaptığı önemli bir heykel grubu, Paris’teki ilk yıllarını ve dönemin sanat sahnesinde oynadığı belirleyici rolü açığa vuruyor.

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.