Büyük Set Resifi

  • 17 Mayıs 2025 / 15.00
  • 25 Haziran 2025 / 19.00

Yönetmen: Pierre Levie
Belçika, 1969, 95', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Pierre Levie’nin bu özgün belgeseli, Büyük Set Resifi’nin kara ve su altındaki yaşamını gözler önüne seriyor.

Beş aydan uzun süren bir keşif gezisi sırasında çekilen film, yalnızca okyanusun zengin flora ve faunasını değil, aynı zamanda bu eşsiz ve artık kaybolmuş görüntülerin kayda geçirilmesini sağlayan teknik düzenekleri de belgeliyor. Belgeselin teatral müziği ve dinamik kurgusu, Gérard Corbiau’nun estetik bakışıyla birleşerek bilimsel gözlemleri ritmik bir anlatıya dönüştürüyor.

Filmin restorasyonu Belçika Kraliyet Film Arşivi (CINEMATEK) tarafından, Fédération Wallonie-Bruxelles Sinema Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilmiştir.

Sanatçıların Sineması

Saçını Kestiren Adam

Sanatçıların Sineması

Büyük Set Resifi

Sanatçıların Sineması

Tüm Bir Gece

Sanatçıların Sineması

Kısa Film Seçkisi - 1

Sanatçıların Sineması

Kısa Film Seçkisi – 2

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

SAMİH RİFAT : YAZARIN ÖLÜMÜNDEN ÖNCE

SAMİH RİFAT : YAZARIN ÖLÜMÜNDEN ÖNCE

Esra Özdoğan

Elif’e

Eski Sadakâtler
Samih Rifat’ı anarken el mahkûm başvurulan, yine de imtina edeceğim kısa sözcük listesi: Çok yönlü, geniş yelpazeli, Rönesans insanı, polimat,

Rineke Dijkstra Bana Bak!

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”