19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel
Kile Hareket Katan Tasarımlar

Pera Genç
13-17 Yaş

  • 19 Mayıs 2023 / 14.30

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlere yönelik eğlenceli bir kil atölyesiyle kutluyor!

Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisine yönelik rehberli turda katılımcılar, portrelerdeki insan bedeninin iki boyutlu formunu inceliyor. Atölyede ise, beden ve hareketin kimi zaman soyut tek bir forma indirgenmiş, kimi zamansa gerçekçi tüm detaylarla donatılmış ünlü heykel örnekleri hakkında fikir sahibi olduktan sonra kil, tel, tahta çubuklar kullanarak kile hareket katan tasarımlarla özgün heykeller yaratıyor.

Kontenjan: 15 kişi

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater’in Portresi (1797)

Martín Zapater y Clavería 12 Kasım 1747’de Zaragoza’da doğdu. Mütevazı bir tüccar ailesine mensuptu; hali vakti yerinde akrabası Juana Faguás ve kızı Joaquina de Alduy tarafından evlat edinildi. 1752-1757 yılları arasında Zaragoza Escuelas Pías okulunda Goya’yla birlikte okudu; bu dönemde başlayan dostlukları Zapater’in 1803’teki ölümüne kadar devam etti.

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.

Kapriçyolar

Kapriçyolar

1729 tarihli Akademi Sözlüğü’nde kapris şöyle tanımlanıyordu: “düşünceden (niyetten) yola çıkarak oluşturulmuş, genellikle olağan ve yaygın kurallara uymayan yargı.