19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel:
Bedenin Hareketi, Heykelin Formu

Pera Yetişkin

  • 19 Mayıs 2023 / 19.00

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı heykel atölyesiyle kutluyor!

Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisini, portrelerde insan bedeninin sunuluş biçimi üzerinden inceleyerek rehberli tur ile gezen katılımcılar, atölyede kil ve tel kullanarak beden çeşitliliğini yansıtan özgün heykeller yaratıyor. Heykel sanatçısı Ferzan Kaan Serdar yürütücülüğündeki atölyede, katılımcılar insanlık tarihi boyunca ten ve taş arasındaki ilişkiden hareketle form ve hareketin ifadesinde olduğu kadar iktidarın görsel temsilinde de kullanılan heykel sanatını ve bu sanatın yaratıcı olanaklarını keşfediyor.

Atölye yürütücüsü: Ferzan Kaan Serdar
Kontenjan: 15 kişi

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.