Artırılmış Gerçeklikle Canlanan Rüyalar

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 18 Nisan 2026 / 13.30

Bu atölyede çocuklar, sanatı hayal gücü ve yeni medya teknolojileriyle buluşturan yaratıcı bir deneyime davetli!

Suyun Kıyısında: Halil Paşa’nın Yaşamı ve Sanatı sergisini gezen çocuklar, ressamın eserlerini inceleyerek resimlerin atmosferi ve uyandırdığı duygular üzerine sohbet ediyor. Ardından “Ressam rüyalarında neler görmüş olabilir?” sorusundan yola çıkarak hayal güçlerini kullanıyor, ortaya çıkan imgeleri ve sembolleri düşünüyor ve bu fikirleri çizerek görselleştiriyorlar. Atölyenin ikinci bölümünde ise çizimlerini basit dijital araçlar ve WebAR teknolojisiyle hareketlendiriyorlar. Çocuklar atölye sonrasında çizimlerinin artırılmış gerçeklik aracılığıyla hareketlenen dijital versiyonlarına diledikleri zaman erişebiliyor.

Atölye Yürütücüsü: Emre Tanrıverdi
Kontenjan:
12 kişi
Süre:
90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli:
600 TL

Emre Tanrıverdi Hakkında
1987 İzmir doğumlu multidisipliner sanatçı, analog ve dijital medya araçlarıyla çalışmakta, resim ve animasyon alanlarında eğitimler vermekte ve hayal gücünü canlandıran üretimler gerçekleştirmektedir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman’ın bu videoları doğrudan doğruya izleyiciyi muhatap alıyor. Ekranda beliren oyuncuların farklı şekillerde söyledikleri cümleler cevaplanması imkânsız varoluşsal sorulara dönüştükçe dinleyici kendini sorguda hissetmeye başlar. 

Cindy Sherman Bana Bak!

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.