Öğretmenler
Bu atölyede öğretmenlerle beğenilerimiz, zamanın beğenilerimize etkisi, endüstrileşme ile değişen güzellik anlayışı gibi konular çerçevesinde kitsch kavramına eserler yoluyla değiniyoruz. Sergiden seçilen eserlerden yola çıkarak kitsch’in çevremizdeki varlığına dair göstergeler üzerine düşünerek, konuşarak, kavramın bugünkü zengin kullanımına değinerek beğeni kavramını sorguluyoruz. Şişe kapaklarından, dergi sayfalarına, oyuncak parçalarından, plastik çatal kaşığa çeşitli atık materyal, pul, boncuk, düğme ve benzeri malzemelerle yapılacak çalışmayı neon veya simli boyalarla renklendirerek asamblajlar oluşturuyoruz.
İlişkili Sergi: Zevk Meselesi
Malzemeler
Atık malzemeler (Oyuncak parçaları, plastik çatal kaşıklar, CD, şişe kapakları vb.)
Pul
Boncuk
Düğme
Yapıştırıcı
Neon renklerde ya da simli boyalar
Fırça
Kalın karton veya mukavva (A4 boyutunda)
Makas
Eğitmen: Filiz Kara Bilgin
Kontenjan: 50 kişi
Süre: 90 dakika
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gerekmektedir.
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
iş birliğiyle
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.
Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)