Ateşle Şekillenen Cam

Pera Yetişkin

  • 8 Şubat 2026 / 13.30

Atölye, camın ateşle geçirdiği dönüşüm üzerinden katılımcıların malzemeyle derin bir bağ kurmasını sağlıyor. Süreç boyunca katılımcılar yavaşlamayı, odaklanmayı ve kendi iç ritimleriyle üretim yapmayı deneyimliyor. Sanatla ilişki kurmak isteyen yetişkinler, meditatif bir üretim alanı arayanlar ve müze deneyimini derinleştirmek isteyenler için cam, yalnızca bir malzeme değil, dönüşümün, sabrın ve estetik farkındalığın bir aracı hâline geliyor. Bu sürecin sonunda katılımcılar ürettikleri özgün bir cam nesneyle atölyeden ayrılıyor.

Atölye Yürütücüsü: Seçil Koçer
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 2 saat
Atölye Başına Katılım Bedeli: 600 TL

Seçil Koçer Hakkında
Seçil Koçer, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Tasarım kariyerine sahne, stüdyo, aydınlatma ve konsept projeleri üreterek başladı. 2012 yılında Cam Ocağı’nda cam sanatıyla tanışması, üretim yolculuğunda yeni bir yön açtı. Aldığı eğitimler ve yaptığı çalışmaların ardından cam boncuk ve cam obje üretimine yoğunlaştı. 2016 yılında kızının doğumuyla birlikte çocuklarla sanat temelli çalışmalar üretmeye yöneldi ve bu süreçte İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nden mezun oldu. 2021 yılında Mom’Art Atölye’yi kurdu. Hâlen kendi atölyesinde cam üretimlerini sürdürmekte; çocuklar ve yetişkinler için atölyeler, eğitimler ve sanat buluşmaları düzenlemektedir. Çalışmalarında camın dönüştürücü doğasını, yaratıcılık ve gelişimle bir araya getirmektedir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

“Bedenim benim heykelimdir”  <br> Louise Bourgeois

“Bedenim benim heykelimdir”
Louise Bourgeois

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Döküntü Müzesi  <br> Dayanita Singh

Döküntü Müzesi
Dayanita Singh

 Dayanita Singh, izleyicileri çok defa bir sergi ortamı dahilinde fotografik dokümanları bir araya getirmeye veya yeniden şekillendirmeye davet ederek bu ortak tarihi araştırıyor.

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler  <br> Njideka Akunyili Crosby

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler
Njideka Akunyili Crosby

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!