Aynadan Kağıda

Okul Grupları
Ortaokul

Yüz Yüze

Suyun Kıyısında: Halil Paşa’nın Yaşamı ve Sanatı sergisini rehber eşliğinde gezen öğrenciler, sanatçının otoportrelerini inceleyerek bir sanatçının kendine bakışını keşfediyor. Atölyede aynanın karşısına geçerek yüzlerini gözlemliyor, temel şekiller ve oran-orantı üzerine çalışıyorlar. Işık ve gölgeyi fark ederek çizgi ve tonlarla derinlik oluşturmayı deniyor, çalışmalarını renkli kalemlerle tamamlayarak duygu ve ifadelerini portrelerine yansıtıyorlar.

Her Perşembe 
10.30-12.00 
13.30-15.00  

Devlet okulları için katılım ücretsizdir. 
Özel okulların kişi başı katılım bedeli 200 TL’dir. 

Atölyenin gerçekleşmesi için en az 10 en fazla 30 kişilik grupların oluşması ve rezervasyon gereklidir.  

Detaylı bilgi için: ogrenme@peramuzesi.org.tr 

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce. 

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.