Beden-Hareket Odaklı Deneyim ile İçsel Keşif

Pera Yetişkin

  • 10 Mart 2024 / 14.00

Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi sergisini rehberli tur ile gezen katılımcılar İstanbul’un panoramalarında katman katman geziniyor, sanatın ilhamıyla beden ve hareket odaklı bir deneyim yaşıyor. Dans ve hareket terapisti Seda Güney yürütücülüğünde gerçekleşen ve uygulama örnekleri ile başlayan atölye çalışmasında katılımcılar, bedenlerini ısıtarak hareket ettiriyor. Katılımcılar çeşitliliklere, beden-zihin-duygu ilişki ve geçirgenliklerine, iç dünyalarında nelerle ilişki kurduklarına odaklanan beden hareketleriyle buluşmaya davet ediliyor.

Atölye Yürütücüsü: Sevin Seda Güney
Kontenjan
: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Öğrenciler İçin Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Sevin Seda Güney hakkında
Uzman dans hareket terapisti, eğitmen ve süpervizör olarak, bedenle öğrenme, yaratıcılık, güçlenme ve sosyal değişim alanlarında çalışmaktadır. Çeşitli kurumlarda ekip içi iletişim, mesleki tükenmişlikten korunma, özbakım ve kapasite geliştirme çalışmalarında danışmanlık yapmaktadır. Çocuk, genç psikososyal destek ve güçlendirme, mültecilerle çalışmalar üzerine yaratıcı çözümler üreten proje ve kurumlarla birlikte çalışmış, eğitmen olarak içerik geliştirmiş ve yurt içi ve yurt dışında atölyeler yönlendirmiştir. Yurt içi ve yurt dışında birlikte çalıştığı kurumlar, okullar ve müzelerde hareket odaklı, travmaya duyarlı, çokdilli ve kapsayıcı öğrenme programları geliştirmiştir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”