Bedenselleşen Hikâyeler

Pera Yetişkin

  • 24 Mart 2023 / 19.00

Bu atölyede katılımcılar, Paula Rego’nun yaşamından da kesitler barındıran masalsı hikâyeler anlattığı eserlerinden ilham alıyor. Bir dans ve hareket terapisi yöntemi olan ve kişinin içinden gelen hareketin kaynaklarını fark etmesini sağlayan “Otantik Hareket” tekniğini kullanan katılımcılar hareketleri büyük bir kağıt üzerine aktarıyor. Ardından hareket ederek ve resmederek ortaya çıkardıkları bu çizgi, sembol ve renklerden oluşan hikâyeyi hep birlikte yorumluyorlar. Atölye, herkesi bedensel hareketin kişilerin bireysel ifadelerini destekleyici ve iyileştirici yönünü deneyimlemeye davet ediyor.

İlişkili Sergi: Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi

Eğitmen: Derya Dinç
Yaş Grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye katılım bedeli: 150 TL
Öğrenciler için atölye katılım bedeli: 75 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Derya Dinç hakkında
Derya Dinç, dans & hareket terapisti, multidisipliner performans sanatçısıdır. Almanya'daki,  Asylarbeitskreis Heidelberg e.V. isimli dernek ve sosyal çalışma grubu ile mülteci çocuklar ve kadınlarla dans ve hareket terapisti olarak sosyal değişim, adaptasyon, topluluk geliştirme çalışmaları,  güçlenme konusu odaklı projelerde çalışmaktadır. ​​

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

Viyana'dan Dönüş

Viyana'dan Dönüş

Józef Brandt, 17. yüzyıl Polonya’sına büyük ilgi duymuştur. En sevdiği temalar arasında savaş sahnelerinin yanı sıra muharebenin öncesi ve sonrasını ele alan gündelik yaşam sahneleri bulunmaktadır. 

Deniz Hamamları

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur.