Bizans’ta Mozaikle Semboller

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 25 Ocak 2022 / 15.00
  • 29 Ocak 2022 / 10.30
  • 3 Şubat 2022 / 15.00

İstanbul’un farklı dönemlerde kullanılan isimlerini hiç duymuş muydunuz? Günümüzde Boğaziçi adıyla bilinen İstanbul boğazının oluşum hikayesi ile ilgili bir efsane olduğunu biliyor muydunuz?  Bu atölyede, İstanbul’un kuruluş hikayesini dinleyerek, İmparator Konstantinos’un kenti Konstantinopolis’ten günümüze ulaşan yapıları inceliyoruz. Rehber eşliğinde gezeceğimiz 3 boyutlu çevrimiçi sergi turunun ardından Bizans saraylarını süsleyen, küçük, renkli, pırıl pırıl taşlarla yapılan mozaiklerden esinleniyor, kil hamuru malzemesinden yararlanarak mozaik tekniğiyle tasarımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu atölye kapsamında Bizans tarihini ve sanatını öğreniyor, el becerimizi ve hayal gücümüzü geliştiriyoruz. 

İlişkili Sergi: İstanbul’dan Bizans’a: Yeniden Keşfin Yolları, 1800-1955

Malzemeler (Kit ile gönderilecektir)
Fon kartonu
Kil hamuru
Guaj boya
Kuru boya
Payet
Fırça
Makas     
Yapıştırıcı 

Eğitmen: Yeliz Çetindağ, Kültür Bavulu
Yaş Grubu: 7-12 yaş
Süre: 75 dakika
Kontenjan: 10 kişi 

Atölye Başına Katılım Bedeli: 200 TL

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Önemli Bilgilendirme: Satın alan herkese kargo ile bir paket gönderilecektir. Paketin içinde atölye için gerekli malzemeler bulunmaktadır.

Atölye malzemelerini size ulaştırabilmemiz için biletinizi satın aldıktan sonra, referans numaranızla birlikte, isim-telefon, kargo adresi ve e-posta adresinizi ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine iletmelisiniz.

Kargo: Bilet fiyatına kargo ücreti dahildir. Kargo Pera Müzesi tarafından gönderilecektir. Ortalama kargo süresi İstanbul için 3 iş günü, diğer şehirler için 5 iş günüdür. Kargo şirketinden kaynaklı gecikmelerden Pera Müzesi sorumlu tutulamaz. İade veya değişiklik yapılmamaktadır.

PERAkart AİLE’lilere özel indirim uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.