Çivi Yazısıyla Kil Tablet

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 24 Ocak 2024 / 15.30
  • 4 Şubat 2024 / 12.30

Bir dakikada neden 60 saniye ya da bir dairede neden 360 derece olduğunu hiç merak ettiniz mi? Bunun kaynağı Akad ve Sümer dillerinde çivi yazısı ile kil tabletler üzerine yazılan Babil matematiğine dayanıyor! Çok dayanıklı olan kil tabletler, birer zaman makinesi gibi okuyanı zamanda binlerce yıl geriye fırlatarak çok uzun yıllar önce yaşamış birinin merak ve çabalarına şahit olmasını sağlıyor. Atölyede geçmişe yolculuk yapan çocuklar, Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisinde yer alan ve Kültepe’de bulunmuş replika kil tabletten ilhamla çivi yazısı ile kil tabletler üzerine yazı yazıyor.

Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce. 

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.