Çocuklar için Felsefe: Filozoflar Keşifte

Pera Çocuk
10-12 Yaş

  • 30 Ocak 2021 / 13.00
  • 5 Şubat 2021 / 13.00

Bariz görünen bir şeye odaklanıp, onun altında yatan birçok başka ihtimali keşfetmek ister misiniz? Görünenin ötesine bakalım mı? Bu atölyede Kristal Berraklığı sergisinden yola çıkarak apaçık olanı araştıracağız, sorgulayacağız. Bunu yaparken de şeylere ve bizim için ne olduklarına, algılarımıza, bakış açılarımıza, şeylerin isimlerine ve terimlere felsefe yaparak bakacağız. Bu atölyede soyut ve somut düşünme, iletişim ve sözlü ifade yeteneklerimizi geliştireceğiz.

İlişkili Sergi: Kristal Berraklığı

Etkinlik sözlü olarak gerçekleşecektir,  malzeme gerekmemektedir.

Eğitmen: Seda Acar, Mini Filozofi
Yaş Grubu: 10-12
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1 saat 

Atölye Başına Katılım Bedeli: 80 TL

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

PERAkart AİLE ile %50 indirimli!
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Biçimsel Arayışlar

Biçimsel Arayışlar

Anadolu’nun halk sanatlarından yansıyan görsel birikime yönelik yoğun ilgisiyle tanıdığımız Eyüboğlu’nun bu erken dönem nü’lerinde görülen renkli dekoratif unsurlar, ünlü Fransız ressam Henri Matisse’e duyduğu ilgiyle de beslenen bir Batı-Doğu sentezi arayışını hissettirir.

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans’ta Akılcı Tıp

Bizans tıp sanatı, Hippokrates ve Galen tarafından aktarılmış olan Grek-Roma tıbbı ile Bergamalı Oribasius, Diyarbakırlı Aetios, Aydınlı Aleksandros ve Aeginalı Paulos gibi hekimler tarafından sunulan yeni kavramlara dayandırılmıştır.

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bitkilere dair bilgi birikimi ve şifa uygulamaları yakın ilişki içindedir. Bazı köklerin toksik ve halüsinojenik doğası ve bunları koparmanın tehlikeleri, mitsel ya da büyülü bir nitelik ve güce sahip olmuştur.